Automobili

Utorak, 15.11.2016.

09:05

Biseri iz srpskih garaža: Honda CX500 "Cafe Racer"

Da i u Srbiji postoje entuzijasti koji se bave restauracijom i doradom klasičnih motocikala dokaz je ova Honda CX500 koja ne samo da je vraćena u život, već je dobila i potpuno novi sjaj.

Izvor: B92

Biseri iz srpskih garaža: Honda CX500
Foto: Ðorðe Boškoviæ

Jesen i zima su godišnja doba koja nisu naklonjena ljubiteljima dvotočkaša. Većina motocikala utonula je u zimski san u garažama svojih vlasnika, iz kojeg će se probuditi tek početkom proleća.

Beogradski fotograf i zaljubljenik u automobile i motocikle, Đorđe Bošković, zavirio je u jednu od tih garaža kako bi ovekovečio jedinstveni motocikl - Hondu CX500 "Cafe Racer".
Foto: Ðorðe Boškoviæ
CX500 koji vidite na fotografijama dobio je potpuno novi sjaj zahvaljujući beogradskom entuzijasti Nemanji Ugrešiću, koji je svoju ljubav i posvećenost prema motociklima krunisao projektom Clutch&Brake garaža.

U njegovoj radionici klasični motocikli trensformišu se u unikatne "Cafe Racer" motore koje karakteriše vizuelni minimalizam i spartanski izgled. Na taj način, motocikl prestaje da bude samo prevozno sredstvo već postaje i umetničko delo.

Honda CX500 koja je poslužila kao osnova za ovaj "Cafe Racer" potiče iz 1982. godine. Motocikl razvija 37 kW, a Nemanja Ugrešić je vredno radio na njemu godinu dana kako bi ga doveo u stanje koje vidite na fotografijama.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
Sa radovima Đorđa Boškovića čitaoci sajta B92 prvi put su se upoznali 2013. godine kada nam je prezentovao fotografije najnovijih modela, nastale u posebnim uslovima - sa ugašenim svetlima u halama Beogradskog sajma, unapređenom "lightpainting" tehnikom, odnosno tehnikom duge ekspozicije.

Kasnije smo kroz objektiv njegovog fotoaparata mogli da vidimo i legendarnu "beogradsku" Lanciu Delta HF Integrale kao i još jedan biser iz srpskih garaža - Hondu S2000.

Isti autor početkom godine učestvovao je i u projektu "srpskog Betmena", a njegove spektakularne fotografije mogli ste takođe da vidite na našem portalu.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: