Kako bezbedno stići na Exit i vratiti se kući

Za posetioce Exita, koji se od četvrtka 7. jula do nedelje 10. jula održava u Novom Sadu, organizovan je besplatan autobuski prevoz iz Beograda, sa ciljem da se spreči vožnja u alkoholisanom stanju nakon festivalskih večeri. Osim toga, za one koji na Petrovaradinsku tvrđavu dolaze iz Novog Sada obezbeđen je takođe besplatan prevoz taksi vozilima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

09:13

Kako bezbedno stići na Exit i vratiti se kući
Foto: B92 arhiva

Počela je sezona letnjih muzičkih festivala i sličnih masovnih događaja na otvorenom, na kojima se po pravilu konzumiraju velike količine alkohola. Među njima je i Exit, koji se održava svake godine u prvoj polovini jula.

Mnogi posetioci koji na ovaj festival dolaze iz Beograda i vraćaju se iste večeri sopstvenim prevozom rizikuju da sednu za volan iako su pre toga pili. Zbog toga su organizatori u saradnji sa partnerima pokrenuli društveno odgovornu akciju sa ciljem podizanje nivoa svesti o bezbednosti u saobraćaju kod mladih, pod nazivom „Društvo, ko vozi kući?”.
Foto: Exit
Koristeći snagu brenda Exita i uticaj na ogroman broj mladih koji prate ovaj popularni festival, pored kampanje podizanja svesti o važnosti odgovornog ponašanju u saobraćaju, ove godine sprovode i malu "revoluciju bezbednog transporta", pod sloganom "Uživajte odgovorno", tako što hiljadama svojih posetilaca iz Beograda i Novog Sada daju mogućnost da potpuno sigurno i besplatno dođu na Petrovaradinsku tvrđavu i vrate se kući koristeći organizovan autobuski i taxi prevoz.

Svi zainteresovani za ovakav vid prevoza mogu da se prijave na zvaničnom sajtu Exita a organizatori napominju da je broj mesta ograničen. Za korisnike Twittera i Instagrama, hashtagovi #DruštvoKoVoziKući i #UživajteOdgovorno biće još jedan od mogućih načina da dođu do taksi vaučera i posle avanture zvane Exit bezbedno se vrate svojim kućama. (Količina taksi vaučera je ograničena).

Akciju „Društvo, ko vozi kući?” pokrenuli su Agencija za bezbednost saobraćaja, kompanija Heineken Srbija i Exit Fondacija, a podržalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
Foto: Exit
Polasci i dolasci na relaciji Beograd – Novi Sad:

- Četvrtak, 7. jul:

polasci iz Beograda u 18.00 i 21.00 h
povratak iz Novog Sada u 02.30 i 05.00 h

- Petak, 8. jul:

polasci iz Beograda u 18.00, 21.00 i 23.30 h
povratak iz Novog Sada u 02.00, 04.30 i 07.00 h

- Subota, 9. jul:

polasci iz Beograda u 18.00 i 21.00 h
povratak iz Novog Sada u 02.30 i 05.00 h

- Nedelja, 10. jul:

polasci iz Beograda u 18.00, 21.00 i 23.30 h
povratak iz Novog Sada u 02.00, 04.30 i 07.00 h

Mesto polaska/dolaska autobusa u Beogradu je Novi Beograd (kod "buvljaka"). Mesto dolaska/polaska autobusa u Novom Sadu je Kej Žrtava Racije bb, preko puta Petrovaradinske tvrđave.

Apelujemo na sve one koji ipak žele da na festival dođu sopstvenim prevozom, da ne konzumiraju alkohol ako voze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: