Omiljeni voditelj dao otkaz zbog afere sa mnogo mlađim kolegom: U to vreme bio je u braku FOTO

Nakon što je dve decenije vodio popularnu britansku emisiju 'Ovo jutro', Filip Šofild (61) iznenada je napustio čelnu poziciju.

Život

Izvor: 24hr

Nedelja, 28.05.2023.

17:37

Default images

Osim toga, poznato je da više nije u dobrim odnosima sa koleginicom i kovoditeljicom Holi Vilobi (42), sa kojom je bio izuzetno blizak, ali par više ne priča kada se kamere ugase.

Zbog loših odnosa ubrzo je postalo jasno da će neko od njih morati da napusti emisiju. Mnogi su bili iznenađeni kada je Filip to uradio. Duo je zabavljao gledaoce 13 godina, a Holi je navodno dala ultimatum producentima da odluče da li želi njega ili nju, jer nije bilo drugog načina.

"Oduvek sam bio ponosan što sam obrađivao fascinantne priče na 'Jutros'. Ali nedavno je i samo 'Ovo jutro' postalo priča", rekao je Filip na društvenim mrežama nakon objavljivanja odluke.

Razloga za otkaz ima mnogo

Prvo je kao razlog spora naveo suđenje Filipovom bratu Timotiju za seksualno zlostavljanje dece. Timoti je optužen na 12 godina zatvora, a Filip je to krio od svoje koleginice koja je sve saznala iz novina, što ju je, navodno, jako naljutilo i povredilo. Uprkos tome, Filip se posle kraće pauze vratio u emisiju i istakao da mu je Holi velika podrška na snimanju, ali i u privatnom životu.

Uplovio u aferu sa mnogo mlađim

Naime, voditelj je nekoliko dana nakon ostavke otkrio da je bio u vezi s mnogo mlađim muškarcem koji je radio s njim na showu 'Ovo jutro ' i da se to sve odvijalo još u vreme kada je bio u braku sa suprugom Stephanie Lowe. Philip je tek 2020. javno priznao da je gay, a tada je Holi izjavila kako nikada nije bila ponosnija na njega. Voditelj je tvrdio i kako niko nije znao za ovu aferu od njegovih nadređenih, međutim njegov bivši kolega Eamon Holmes oglasio se na društvenim mrežama te optužio bivše šefove da su sve znali i da nikada nisu ništa poduzeli. "Prihvatili smo Filipovu ostavku i on se više neće pojavljivati na malim ekranima", navedeno je u zvaničnom saopštenju.

Domaćin je svog bivšeg ljubavnika upoznao sa samo 15 godina i prišao mu.

"Suprotno spekulacijama, iako sam ovog čoveka upoznala još kao tinejdžer kada me je zamolio da mu pomognem da nađe posao na televiziji, tek nakon što je počeo da radi u emisiji naša veza je postala više od prijateljstva. Ovaj odnos nije bio mudar, ali nije bio ni nezakonit. Sada je gotovo", otkrio je dalje voditelj.

"Moja najiskrenija želja je da on i njegova porodica mogu da nastave život bez daljeg mešanja i da će im ova izjava to omogući", zakljućio je on o svojem bivšem ljubavniku koji ga je koštao karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: