Preminuo Pol Sorvino, faca filma "Dobri momci"

Pol Sorvino, proslavljeni glumac koji je umeo da igra mafijaške kraljeve, policajce, članove predsedničkog kabineta, pa čak i Šekspira, preminuo je u 84. godini.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2022.

21:00

Preminuo Pol Sorvino, faca filma
Foto: EPA/PAUL BUCK

Sorvinova supruga, Di Di, potvrdila je njegovu smrt, rekavši da je Sorvino umro prirodnom smrću.

"Naša srca su slomljena, nikada neće biti drugog Pola Sorvina, on je bio ljubav mog života i jedan od najvećih izvođača koji je ikada krasio ekran i scenu", rekla je ona.

Sorvino je uživao u glumačkoj karijeri dugoj pet decenija i verovatno je najpoznatiji po tome što je bio Poli Sisero, šef mafije zasnovan na Polu Variju, u klasiku Martina Skorsezea "Dobri momci" iz 1990. godine. Takođe je bio pohvaljen za ulogu Henrija Kisindžera u filmu Olivera Stouna "Nikson" iz 1995. godine, a ostvario je i nezaboravne sporedne uloge u filmovima kao što su "Romeo + Julija" Baza Lurmana i "Red" Vorena Bitija. Takođe se često pojavljivao u pozorišnim predstavama i na televiziji, čak je proveo jednu sezonu kao detektiv u seriji "Zakon i red" ranih devedesetih.

Podsetimo, pre mesec dana preminuo je njegov kolega iz filma "Dobri momci", Rej Liota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: