Oglasila se Crna Gora povodom vesti o mogućem oduzimanju glasova Konstrakti

Ana Đurić Konstrakta osvojila je visoko peto mesto na 66. prestižnom evrovizijskom takmičenju, dok je pobedu odnela Ukrajina, kao što se već unapred znalo.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2022.

08:29

Oglasila se Crna Gora povodom vesti o mogućem oduzimanju glasova Konstrakti
Foto: EPA/ ANDREJ CUKIC

Našoj predstanici su 12 poena dali samo susedi iz Hrvatske i Crne Gore, a na sajtu Evrosonga je objavljeno da su uočene određene neregularnosti u glasanju šest zemalja, među kojima su i komšijske zemlje i time doveli u pitanje bodove koje je osvojila Konstrakta.

Konstraktina prva izjava: "Znala sam da ovo ne prolazi ovde"

Evrovizijski tim RTCG je odmah reagovao i zatražio pojašnjenje od Evropske radiodifuzne unije (EBU) nakon što je na sajtu Eurosonga objavljeno da je na drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije 2022. osporeno glasanje žirija u šest zemalja, među kojima je Crna Gora.

Glasovi žirija Crne Gore se ne računaju?

"Kad je reč o finalnoj večeri, kao sto je publika mogla da primeti u direktnom televizijskom prenosu, glasovi su saopšteni javno i ukus našeg žirija u najvećem delu poklopio sa rasporedom zemalja na konačnoj tabeli", navedeno je u saopštenju.

Iz Evrovizijskog tima RTCG ističu da će o svim informacijama koje na ovu temu dobiju od organizatora Eurosonga 2022., javnost obavestiti u najkraćem roku.

Crnogorci imaju najgoru pesmu svih vremena na Evroviziji VIDEO

Prema saopštenju na sajtu EBU, partner Evropske radiodifuzne unije koji vrši monitoring nad glasanjem tokom Evrovizije ukazao je da su u rezultatima šest zemalja, među kojima je i Crna Gora, identifikovani, kako je navedeno, "određeni neregularni obrasci glasanja“.

Te zemlje su, osim Crne Gore, Azerbejdžan, Gruzija, Poljska, Rumunija i San Marino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: