Reper Uroš Radivojević Numero se branio ćutanjem, tužilac traži pritvor

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor reperu Urošu Radivojeviću, poznatijem kao Numero, koji je danas uhapšen zbog optužbi za porodično nasilje.

Život

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 05.01.2022.

11:28

Reper Uroš Radivojević Numero se branio ćutanjem, tužilac traži pritvor
Foto: Shutterstok/Happy Lenses

Radivojević se sumnjiči za nasilje nad vanbračnom partnerkom L.C. a na saslušanju se branio ćutanjem. Sud mu je odredio pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni Radivojević je tokom 2020. i 2021. godine, zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine, u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad partnerkom L. C., (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a koje nasilje oštećena nije prijavljivala iz straha, i iz razloga što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno.

Kao jedna od posledica nasilja je i njeno hospitalno lečenje u Institutu za mentalno zdravlje dok su živeli zajedno.

Proveravajući navode dostavljene krivične prijave tužilaštvo je u svojstvu građanina obavilo razgovor sa oštećenom L. C. koja je potvrdila da je trpela učestalo nasilje od svog bivšeg partnera dok su živeli zajedno, a takođe je izjavila da zbog toga ima psihičke posledice koje i dalje trpi, iz kojih razloga uzima redovnu terapiju koja je propisana od strane lekara psihijatra, kao i da ona nije jedina žrtva nasilja.

Podsetimo, politička aktivistkinja Nina Stojaković na svom profilu na Tviteru iznela tvrdnje da je njena sestra Lidija pretrpela nasilje od svog bivšeg momka repera Uroša Radivojevića, sa kojim je do pre skoro dva meseca bila u vezi.

Ubrzo nakon toga, još jedna njegova bivša devojka, koja tvrdi da je sa Radivojevićem bila u vezi od decembra 2018. do januara 2020. sa prekidima, rekla je da je od Numera doživela isto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: