"Razočaravajuće"

Andrea Konstand, žena čije su optužbe stavile Bila Kozbija iza rešetaka, odluku o ukidanju presude za seksualni napad nazvala je "razočaravajućom".

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 01.07.2021.

12:51

Foto: EPA-EFE/TRACIE VAN AUKEN

Kozbi, 83, bio je u zatvoru od 2018. godine, osuđen je na do 10 godina nakon što je proglašen krivim po tri tačke teškog nepristojnog napada.

Najviši sud u Pensilvaniji ukinuo je u sredu osuđujuću presudu Bilu Kozbiju za seksualno zlostavljanje, nakon što je sporazum sa prethodnim tužiocima koji su vodili njegov slučaj, sprečio da bude optužen.

Bil Kozbi nasmejan, advokatica istetovirala - "nije kriv"

Konstand je optužila Kozbija da ju je drogirao i seksualno napao u svom domu 2004. godine, a tokom suđenja je svedočila zajedno sa još pet žena, sa kojima je glumac imao sličan obrazac ponašanja.

Zajednička izjava Konstandove i njenih advokata Dolores Trožani i Bebe Kivic počinje tako što odluku o oslobađanju Bila Kozbija naziva ne samo razočaravajućom, već i zabrinjavajućom i obeshrabrujućom za sve one koji traže pravdu za svoje slučajeve preživeljnog seksualnog nasilja. "Gospodin Kastor (advokar Kozbija, prim nov) nas nije konsultovao niti nas pitao za mišljenje u vezi sa bilo kojim sporazumima koji se tiču imuniteta ili bilo čega drugog, i nismo bili upoznati da li je bilo takvih diskusija. Saopštenje za javnost za nas nije imalo nikakvo značenje niti značaj, osim što je bilo saopštenje koje je distribuirao tadašnji okružni tužilac", navodi se između ostalog u saopštenju, te se zaključuje:

"Još jednom smo i dalje zahvalni onim ženama koje su se javile da ispričaju svoje priče, tužiocu Kevinu Stilu i izvrsnim tužiocima koji su na suđenju postigli osuđujuću presudu, uprkos krajnjem ishodu koji je proizišao iz proceduralne tehnikalije, i pozivamo sve žrtve da neka se čuju njihovi glasovi."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: