Uspavali zdravog psa - razlozi neoprostivi

Jutjuberski par Niki i Den Filipi objavili su video-snimak u kom objašnjavaju da su morali da uspavaju psa, a razlozi koje su naveli izazvali su bes javnosti.

Život

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2021.

08:18

Uspavali zdravog psa - razlozi neoprostivi
Foto: Profimedia

Naime, u dužoj video-objavi Niki je rekla kako je njihov bulterijer postao agresivan prema drugim psima i prema njihovom malom detetu nakon incidenta u parku.

Zato su odlučili da Bauzera, koji je bio star devet godina, potpuno zdrav, i proveo je ceo život sa ovom porodicom, uspavaju.

Javnost je osudila ovu odluku, jer smatraju da par nije uložio dovoljno vremena da socijalizuje i trenira psa, niti su pokušali da ga udome porodici, pojedincima ili organizacijama koje bi mogle da istreniraju Bauzera.

"Naravno da je lakše da uspavaju psa nego da se bave njim, ovo je strašno", glasi jedan komentar na njihovoj objavi, koji je bio vidljiv sve dok Niki nije isključila mogućnost komentarisanja.

Nakon njihove objave, koju su ocenili kao neiskrenu i patetičnu, fanovi su iskopali snimke na kojima se vidi da se par nije dobro ophodio prema Bauzeru i da je par podsticao agresivnost kod ovog bulterijera. Na snimcima se vidi i da je njihov sin vukao uši psa toliko jako da mu je naneo ozbiljne povrede i da ga je udarao dok jede i pokušao da mu oduzme hranu. "Svi znaju da ne smete da dirate psa dok jede, mogli su da nauče svog sina da to ne radi, a ne da pas bude kriv ako iskazuje agresivnost prema detetu", navodi jedan komentator na Jutjubu. Takođe su navodili da je bilo čudno što je Den u objavi naveo da je hteo da odvede Bauzera u dvorište njihovog doma i upuca ga, ali i da je par napravio niz fotografija pre nego što će ga uspavati. U drugim snimcima se vidi kako huškaju manjeg psa na Bauzera, a oba psa deluju uznemireno. Na tom snimku Niki i Den se smeju toj sceni. Spekuliše se da je par uspavao psa jer su u procesu selidbe, te im je bilo "previše komplikovano" da ga povedu sa sobom.

Nakon negativnih reakcija, Niki i Den Filipi učinili su sve svoje profile na društvenim mrežama privatnim, ugasili su mogućnost komentarisanja, a Den je u opisu svog profila na Instagramu "ubica psa (navodno)".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: