Osvanuo Balaševićev mural: "Pričaće ti o plovidbi..." FOTO

Ispred jednog lokala u Novom Sadu osvanuo je mural posvećen pokojnom muzičaru Đorđu Balaševiću.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2021.

09:55

Osvanuo Balaševićev mural:
TANJUG/JAROSLAV PAP

"Dragi Đole, ja sam tvoj srpski jezik"

Umetnik Uroš Štrboja je pored portreta voljenog muzičara ispisao i stihove: "Pričaće ti o plovidbi ti što nisu sidro digli", iz poznate Balaševićeve pesme "Uspavanka za dečaka".

Poznati kantautor preminuo je 19. februara, a ova tužna vest odjeknula je ne samo regionom, nego i celim svetom. Na društvenim mrežama od tog momenta opraštali su se prijatelji, kolege i obožavatelji iz država bivše republike.

Novi Sad se čitav vikend opraštao od Balaševića, prvo paleći sveće i ostavljajući plišane igračke i poruke podrške porodici ispred njegovog doma i na Trgu slobode, potom velikim ispraćajem na dunavskom Keju žrtava racije, uz lampione, bele ruže i najbitnije pesme panonskog mornara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: