Žustra rasprava na društvenim mrežama; Anketa: Da li vam se sviđaju skulptura i plato Raša Popov?

Plato u Ulici 27. marta dobio je neobičnu šarenu podlogu, a na njemu je postavljena i skulptura književnika i publiciste i omiljenog dečijeg pisca Raše Popova.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2020.

09:25

Žustra rasprava na društvenim mrežama; Anketa: Da li vam se sviđaju skulptura i plato Raša Popov?
Foto: Beoinfo

Glavni urbanista Grada Beograda Marko Stojčić rekao je da je ovo umetničko delo, sastavljeno od šrafova, matica, armature i žica i da ga je izradio srpski umetnik Boris Deheljan.

"U subotu 17. oktobra u 13 sati biće upriličeno svečano otvaranje platoa Raše Popova, kao i otkrivanje skulpture", najavio je Stojčić, koji je pozvao sugrađane da uz saradnike i prijatelje Raše Popova, kao i pozorišnu predstavu, obeleže njegov rad i sve ono što je ostavio nama i budućim generacijama.

Međutim, i sam izgled platoa, a i skulptura uzburkali su društvene mreže, pa dok su jedni oduševljeni, drugima, malo je reći da im se ne sviđa. "Meni se jako dopada, zaista", napisao je jedan korisnik Tvitera, a drugi dodao da konačno može da "skine kapu onome ko je spomenik radio".

"Što je ovako porozan sa rupicama? Da skupljaju prašinu i da neki kreteni ubace cigare", kritika je jednog tviteraša.

Mi vas zato pozivamo da glasate u našoj anketi i pišete u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: