Za njega se misli da je neuhvatljivi Benksi: "Dužan sam da kažem istinu"

Za bivšeg TV voditelja smatra se da je misteriozni umetnik Benksi, nakon što je teorija objavljena na društvenim mrežama postala viralna.

Život

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2020.

13:37

Default images

Međutim, Nil Bjukenon odlučio je da kaže istinu o ovoj glasini.

"Nil Bjukenon nije Benksi", navodi se u izjavi objavljenoj na zvaničnoj veb-stranici emitera u ponedeljak.

Do ove izjave je došlo nakon što su glasine na društvenim mrežama sugerisale da je bivši voditelj emisija "Art Attack" i "Finder's Keepers" zapravo čovek koji stoji iza Benksijeve anonimne ulične umetnosti.

Nakon širenja priče, 58-godišnjak se "osetio dužnim da kaže istinu".
"Tokom vikenda smo bili preplavljeni upitima u vezi sa trenutnom pričom na društvenim mrežama", navodi se u saopštenju na njegovoj veb-stranici.

Navodi se da je Nil proveo poslednje vreme sa ranjivim članovima svoje porodice i sada se priprema za predstavljanje svoje nove umetničke kolekcije 2021, te da on nije Benksi.

Bjukenon iz Liverpula bio je voditelj emisije "Art Attack" od 1990. do 2007. godine, a bio je poznat po tome što je emisiju koristio za stvaranje ambicioznih umetničkih dela velikog obima - uključujući zoološki vrt napravljen od vreća povrća i sliku puža napravljenu kosilicom u polju.

Čini se da su glasine o njegovom navodnom alter-egu počele kada je jedan korisnik tvrdio da su umetnička dela Benksija nastala na mestima gde je Bjukenonov bivši bend "Marseille" imao svirke.

Pravi identitet misterioznog Benksija muči javnost godinama, a on i dalje ostaje tajna, za sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: