Spremni za "smak sveta": Garantuju 5 godina preživljavanja u bunkeru, cena prava "sitnica" VIDEO

Smak sveta je više puta najavljivan, pa najbogatiji ljudi sveta neće da rizikuju. Već nekoliko godina, u SAD kupuju bunkere.

Život

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

11:16

Spremni za

Pandemija koronavirusa prepoznata je kao apokalipsa, a stanovi u bunkeru garantuju pet godina preživljavanja. Najjeftiniji apartman u luskuznom podzemnom smeštaju u ovom trenutku košta milion dolara, dok se "udobnije varijante" prodaju i do tri puta skuplje.

To su uglavnom raketni silosi na 14 spratova, 200 metara ispod zemlje, smešteni u ruralnim delovima Amerike. Cena održavanja je 2.500 dolara godišnje, što podrazumeva internet, vodu, struju, municiju.

Na gornjim spratovima je bazen i prostorija za vodosnabdevanje, sedam spratova je za stanovanje, dok su na ostalim učionica, biblioteka, bioskop, bar, kao i soba za vežbanje sa saunom. Tu su i prodavnica i lift.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: