Majmuni oteli uzorke krvi zaraženih koronavirusom i pobegli, meštani u strahu VIDEO

U jednom univerzitetskom kompleksu u Indiji grupa majmuna napala je jednog laboratorijskog tehničara i od njega otela uzorke krvi pacijenata koji su bili pozitivni na testiranju na koronavirus.

Život

Izvor: B92

Petak, 29.05.2020.

18:45

Majmuni oteli uzorke krvi zaraženih koronavirusom i pobegli, meštani u strahu VIDEO
Ilustracija: Julian Finney/Getty Images

Kako navodi Rojters, do napada je došlo ove sedmice, dok se tehničar kretao kompleksom državnog medicinskog fakulteta u gradu Mirut u indijskoj državi Utar Pradeš.

"Majmuni su zgrabili uzorke krvi četiri pacijenta obolela od kovida 19 koji su na lečenju, a zatim pobegli", kaže jedan od zvaničnika fakulteta, dodajući da su od pacijenata ponovo morali da budu uzeti uzorci krvi.

Nije poznato da li su majmuni prosuli uzorke krvi, a ljudi koji žive u blizini kompleksa - u kojem ima dosta zelenila, pogodnog staništa za te životinje - strahuju da bi zaraza mogla biti preneta u stambene četvrti ako uzorci dospeju u njih.

Međutim, kako je rekao zvaničnik fakulteta, za sada ne postoje dokazi da bi, u slučaju kontakta sa krvlju inficiranih, i majmuni mogli biti zaraženi i tako dalje prenositi zarazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: