"Srbi su lenji, nevaspitani, prljavi": Uskoro ispitivanje svedoka o diskriminaciji Srba VIDEO

Više javno tužilaštvo u Beogradu uskoro počinje ispitivanje više svedoka po krivičnoj tužbi uglednog lekara Marka Lensa. On se šest godina bori da dokaže da sve što je izjavila službenica avio-kompanija u sastavu "Lufthanza grupe" jeste diskriminacija po etničkoj osnovi.

Život

Izvor: B92

Petak, 14.02.2020.

10:45

Foto: printscreen/Prva TV

Ona je rekla: "Srbi su glupi", "Srbi su lenji, nevaspitani, prljavi", "Srbi ne treba da lete avionom", "Trebalo je da sravne Srbiju u bombardovanju".

Sudovi su uporno odbijali da njegovu tužbu prihvate kao krivičnu, međutim, on je uspeo.

"To je apsolutno veliki korak, i to pokazuje da postoji nada za Srbiju", rekao je dr Lens.

Kako on smatra, diskriminacija je krivično delo, i pošto je učinjena na teritoriji Srbije, sve osobe koje su učinile krivično delo moraju da odgovaraju.

Takođe, kaže i da se nije video sa ženom koja je, prema njegovim tvrdnjama, učinila ovo krivično delo.

"Ona nažalost nije došla u Beograd, zato što je smatrala da nije sigurno za nju da dođe. U Beču je došla, govorila je na svom maternjem jeziku, a to je nemački. I taj isti sud iz Beča joj nije dao poverenje“, kaže Lens.

Više o tome u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: