- Vesti -

"Nema dokaza da su Karađorđevići učestvovali u ubistvu Obrenovića"

"Dakle, istina je" - ove tri reči izgovorio je knez Mihailo Obrenović pre nego što je ubijen10. juna 1868. na Košutnjaku. Da li 150 godina kasnije znamo ko stoji iza njegovog ubistva?

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Danko Leovac, istoričar i autor biografije o knezu Mihailu Obrenoviću koja će zvanično za mesec dana biti pred čitaocima, rekao je gostujući u “Jutru” da se o ovom srpskom vladaru malo pisalo.

"Najveći problem je bio njegov život u emigraciji, jer ima malo podataka o tom periodu", rekao je Leovac.

Govoreći o ubistvu Obrenovića, on je rekao da je navodno jedan od svedoka na suđenju rekao da je knez zaista izgovorio reči “Dakle, istina je” i to na francuskom jeziku.

"Znamo ko su izvršioci ubistva - braća Pavle i Kosta Radovanović. U tom činu je učestvovao i Stanoje Rogić… Dokaza samih da je knez Aleksandar Karađorđević učestvovao u finansiranju same zavere nema", objasnio je.

Šta će sve nova knjiga otkriti o vladaru kojeg su Srbi voleli, pogledajte u prilogu:

Vesti

Da li možete da zamislite svet bez Bitlsa?

Zamislite svet bez Bitlsa. Ili još bolje, zamislite svet bez Bitlsa u kojem ste vi jedina osoba koja zna da su oni ikada postojali, jedina osoba koja zna za "Hey Jude", "Let It Be", "Help", "She Loves You", "A Hard Day's Night", "Yesterday"...

Vesti ponedeljak 18.02. 11:20 Komentara: 0
strana 1 od 110 idi na stranu