- Vesti -

Domaći zadatak razbesneo roditelje: "Deco, ovo nećete raditi!"

Roditelje đaka jedne američke škole veoma je razbesneo domaći zadatak koji su njihova deca, učenici šestog razreda, dobila da urade. Deca je, naime, trebalo da nacrtaju "šarenu nacističku maskotu".

Izvor: news.com.au
Podeli
Printscreen YouTube/FOX 5 Atlanta
Printscreen YouTube/FOX 5 Atlanta

Učiteljica škole "Šilo", u okrugu Gvinet u američkoj državi Džordžiji, dala je deci domaći zadatak kao deo projekta na kome su radili u okviru kursa društvenih nauka.

Zadatak je glasio:

"Godina je 1935. a vama je dat zadatak da osmisilite maskotu koja će predstavljati Nacističku partiju na njenim političkim skupovima. Setite se šta ste sve naučili o Hitleru i Nacističkoj partiji. Nacrtajte raznobojnu ilustraciju maskote. Dajte maskoti ime. Napišite objašnjenje zašto je vaša maskota izabrana da predstavlja Nacističku partiju."

Roditelj Džejmi Braun kaže da je bio šokiran kada je video šta njegovo dete treba da uradi za domaći i dodaje da je takav zadatak posebno neprikladan kada se imaju u vidu trenutne međurasne tenzije u SAD.

"Ne mogu ni da zamislim šta su osetili učenici jevrejskog porekla kad su dobili zadatak da crtaju nešto što apsolutno ponižavajuće za njihov narod, a možda i za njihove porodice", kaže Braun.

Još jedan od roditelja koji se javno usprotivio ovome, Tojka Voler kaže da je mislio da je reč o šali, kada joj je ćerka rekla šta treba da uradi za domaći.

Prosvetne vlasti okruga Gvinet saopštile su da lekcije o nacizmu i Holokaustu jesu deo školskog programa, ali da zadatak crtanja nacističke maskote nije kao ni da ga oni nikada ne bi odobrili.

Oni su naveli da je zadatak potpuno neprikladan i da je za njega isključivo odgovoran nastavnik koji ga je zadao.

Vesti

Ovih sedam stvari su najstarije na planeti

Prikupljanjem i analizom informacija iz brojnih naučnih časopisa, zatim od različitih organizacija koje se bave prikupljanjem različitih podataka i arhivistikom, iz brojnih novina i časopisa, došlo se liste najstarijih poznatih stvari na svetu.

Vesti ponedeljak 11.12. 09:42 Komentara: 22
strana 1 od 3598 idi na stranu