"Princeza Dajana nije želela da te snimke iko ikada vidi“

Britanski televizijski kanal Čenel 4 planira da 6. avgusta prikaže dokumentarac o princezi Dajani "Dajana: Njenim sopstvenim rečima“. Najava o emitovanju dokumentarca izazvala je burne reakcije njenih prijatelja koji su zahtevali da se ne emituju delovi u kojima ona govori o svom problematičnom braku.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2017.

17:50

Foto: Getty

Prijateljica pokojne princeze Roza Monkton izjavila je da se na taj način izdaje Dajanina privatnost. Ona je u pisanoj molbi koju je uputila ovoj televiziji zatražila da snimci ne budu emitovani.

"To je nešto što ne pripada javnom domenu. To je izdaja njene privatnosti i privatnosti njene porodice“, rekla je za Guardian.

Na snimcima koje je napravio profesor dikcije princeze Piter Setelen 1992. i 1993. godine u Palati Kensington Dajana govori o svom braku sa princom od Velsa, seksualnom životu i kako se suočila sa njegovom aferom sa Kamilom Parker Bouls, sadašnjom vojvotkinjom od Kornvola.

Bivši službenik britanske kraljevske porodice Diki Arbiter rekao je da se Čenel 4 našao lak način za zaradu.

"Ovi snimci su napravljeni kao privatni, kao deo treninga i obuka. Sve što je napravljeno iza zatvorenih vrata ostaje privatno“, istakao je on.

Peni Džunior koja je pisala biografiju smatra da je stramotno i nemoralno prikazati te snimke.

"Kada su snimci napravljeni, Dajanin brak je već bio završen, razišli su se, bila je u lošem stanju", rekla je Džunior.

"Princeza nije imala nameru da te trake iko pogleda“, dodala je ona opisujući dokumentarac kao vrstu ekspoatacije.
Foto: Getty
Sporni snimci nikada do sada nisu prikazani u Velikoj Britaniji, ali je film 2004. godine prikazan na američkoj televiziji En-Bi-Si nakon sudske bitke sa Dajaninom porodicom.

Bi-Bi-Si je 2007. godine nameravao da snimke emituje kao deo dokumentarca koji je bio spreman povodom desetogodišnjice njene smrti, ali je projekat ukinut.

Advokat Pitera Setelena istakao je da je Dajanine snimke pogledala policija, porodica Spenser i batler Pol Burel i da pozivanje na privatnost gubi svaki smisao.

"Mislim da sada, nakon 20 godina njene smrti, nije ispravno reći da oni treba da ostanu privatni“.

On je dodao da je Dajana u tom trenutku bila rastavljena od svog supruga i da je želela da svet zna kroz šta prolazi.

Zamenik glavnog kreativnog urednika Čenela 4 Ralf Li izjavio je da su snimci neverovatan istorijski dokument koji nam omogućava stvaranje jednog novog portreta princeze Dajane.

On je dodao da su predmeti snimaka "javna stvar i da pokazuju jedinstven pogled na pripreme koje je Dajana izvršila kako bi pridobila naklonost javnosti i ispričala svoju ličnu priču“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: