"Ako želite sreću, ne stupajte brzo u brak i budite feministi"

Slavna glumica Helen Miren dala je grupi američkih apsolvenata savete za srećniji život, koji se svode na pet osnovnih pravila.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 28.05.2017.

20:55

Foto: Gettyimages

Prvi i najvažniji savet koji je dala studentima Univerziteta Tulejn u Nju Orleansu jeste da ne stupaju prebrzo u brak. Glumica se inače udala za svog dugogodišnjeg partnera, režisera Tejlora Hakforda, u 53. godini.

Njen drugi savet je da "tretiraju ljude kao ljude".

"Svaka osoba zaslužuje jednako poštovanje i velikodušnost", rekla je Miren.

Dodala je i da bi svaka osoba, bez obzira na pol, trebalo da bude feminista, što su studenti pozdravili gromoglasnim aplauzom.

"Kada se ženama ukaže poštovanje, i daju mogućnost i sloboda da slede svoje snove i ambicije, život postaje bolji za sve", rekla je Miren.

Glumica smatra da je feminizam neophodan ukoliko čovečanstvo želi da krene napred.

"Ja sam se izjasnila kao feministkinja i podstičem vas da učinite isto", rekla je.

Njen treći savet je da treba zanemariti sve one koji osuđuju i negativno komentarišu vaš izgled, naročito ako je u pitanju anonimna osoba koja vreba na internetu.

Četvrti biser mudrosti koji je podijelila sa studentima je da ne izbegavaju strah i da ga u trenucima kada nastaje, pogledaju "pravo u lice".

Peti i poslednji savet jeste da ne treba komplikovati stvari. Takođe, studentima je savetovala da svake nedelje bar jednom pozovu svoje roditelje i kažu im "hvala", kao i da njihova srca budu otvorena prema ljubavi.

Preporučila im je da ne puše, ne oklevaju i ne mešaju seks s ljubavlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: