U braku 80 godina: U bolnici tražili bračni krevet

Dajana i Vili nikad nisu spavali u odvojenim krevetima pa nisu želeli ni u bolnici u kojoj sad oboje žive.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2015.

20:20

Default images
Foto: Screenshot

Dajana i Vili Robikond iz Kanade su poživeli toliko dugo da su uspeli da proslave 80. godišnjicu braka. Njemu je 101 godina, a njoj 99, oboje se kreću pomoću kolica i nose slušne aparate, ali to im ne smeta da stalno pričaju. Kažu kako su i oni imali raznih problema i kriza u braku, ali ljubav koju osećaju jedno za drugo bila je jača. Njihova ćerka Galant rekla je novinarima da svoje roditelje nikad u životu nije videla ljutite.

- Oni stalno o nečemu razgovaraju, popravljaju stvari i nikad nisu poludeli jedno na drugo. Ljubav među njima može se osetiti i danas, iako se poslednjih nekoliko nedelja ne osećaju dobro kao pre - ispričala je Galant i dodala kako već neko vreme žive u regionalnoj bolnici.

Prvi put nakon što su videli sobu u kojoj će spavati, s dva razdvojena kreveta, rekli su kako nikad nisu spavali svako u svom krevetu, pa neće ni tamo. Spojili su im krevete tako da izgledaju kao bračni, piše CBC njuz.

Svetski rekorderi po dužini bračnog staža verovatno su Karam i Kartari Čand iz Velike Britanije koji su zajedno čak 90 godina, odnosno biće tačno toliko 10 decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: