- Vesti -

Četiri godine od smrti kralja popa

Lični život Majkla Džeksona često je bio okružen kontroverzama, a drama u njegovoj porodici se nastavlja i četiri godine posle smrti kralja popa.

Podeli

Majkl Džekson za sva vremena
Mediji o smrti Majkla Džeksona
Majkl Džekson ikona MTV-a
Majkl Džekson na turneji sa braćom?

Dok poštovaoci njegovog lika i dela obeležavaju četvorogodišnjicu odlaska jednog od najpopularnijih pevača svih vremena, Majklova majka Ketrin nastavlja da se bori na suđenju koje je pokrenula zbog smrti njenog sina, a kćer Paris ostaje u bolnici nakon navodnog pokušaja samoubistva.

Majkl Džekson preminuo je 25. juna 2009. u 50. godini života. U to vreme, pripremao se za seriju koncerata „This Is It“ u Londonu.

Lekar koji je bio pored Majkla na dan kad je umro, Konrad Marej, osuđen je u novembru 2011. za ubistvo iz nehata zbog davanja fatalne doze moćnog anestetika propofola. Majkl je taj lek koristio kako bi odagnao akutnu insomniju.

Marej je osuiđen na četiri godine zatvora, a podneo je i žalbu na tu presudu.

Krajem aprila ove godine, počelo je suđenje za slučaj koji je podigla Ketrin Džekson protiv promotera turneje AEG Live.

Milion USD za stvari Majkla Džeksona
Kakav je otac bio Majkl Džekson?
Čija su zapravo deca Majkla Džeksona?
Majkl Džekson - Novi bizarni detalji

U njenoj tužbi vrednoj 40 milijardi dolara, ona tvrdi da je AEG doprineo smrti njenog sina, tako što je angažovao doktora Mareja. Suđenje je i dalje u toku.

Godinama nakon njegove smrti, Majklovo nasleđe kao umetnika koji je pomerio granice muzike, ideja živi kroz koncertni dokumentarac i saundtrek „This is It“, reizdanje njegovog hit albuma „Bad“, a prošlog meseca u Las Vegasu čuvena trupa Cirque du Soleil imala je premijeru šoua „One“ inspirisanog Majklom Džeksonom.

Čuveni muzej “Madam Tiso” objavio je u znak sećanja na velikana i do sad neviđeni snimak plesa koji je Majkl Džekson izveo za njegove skulptore.

Na snimku se vidi kako pozira sa šeširom i izvodi čuveni “moonwalk” koji ga je učinio svetski poznatim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu