Sveštenik umro zbog vere

Sveštenik iz Zapadne Virdžinije preminuo je nakon ujeda zmije zvečarke tokom verskog rituala.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

10:50

Default images

Pentekostalski sveštenik Mark Volford (44) držao je službu na otvorenom koja je podrazumevala i ritual sa zmijom.

„Seo je na zemlju pored zmije i ona ga je ujela za butinu”, kazala je Markova sestra Robin Vanover za „Vošington post”. Nekoliko sati kasnije je preminuo.

Verski ritual sa zmijama karakterističan je za pentekostalske verske obrede. Zagovornici ovih obreda tvrde da ih je sam Bog pozvao da ih upražnjavaju ne bi li dokazali svoju veru. U Jevanđelju po Marku (16: 17-18) piše: „ A znaci onima koji veruju biće ovi: imenom mojim izgoniće đavole; govoriće novim jezicima; Uzimaće zmije u ruke, ako i smrtno šta popiju, neće im nauditi; na bolesnike metaće ruke, i ozdravljaće”.

Volford je 2011. rekao za „Vošington post” da nastavlja tradiciju svojih predaka. „Svako ko veruje može da drži otrovnicu u rukama. Isus je rekao: ‘To su znaci onima koji veruju’. Ovo je znak koji pokazuje ljudima da Bog ima moć”.

Sveštenik je izjavio i da je njegov otac umro u 39. godini od ujeda zmije na ritualu kojem je i sam prisustvovao. „Kada je ujeden, rekao je da želi da umre u crkvi. Bilo mi je teško da sve to gledam, ali on je umro za svoju veru.

Znam da je Božija moć stvarna. Da nisam nastavio očevim stopama bilo bi kao da sam se odrekao Božije moći i rekao da ona ne postoji”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: