Čistačica lažirala diplomu, pa dobila 15 godina robije

Sud u Larisi u centralnoj Grčkoj naredio je privremeno oslobađanje iz zatvora čistačice koja je zatvorena na 10 godina zbog falsifikovanja sertifikata o završenoj osnovnoj školi kako bi dobila posao.

Život

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 28.11.2018.

14:17

Čistačica lažirala diplomu, pa dobila 15 godina robije
Foto: Thinkstock

Prema navodima advokata 53-godišnje čistačice u vrtiću, ona će biti slobodna nakon odluke grčkog vrhovnog suda po upućenoj žalbi protiv presude, preneo je AP.

Kazna koju je dobila kritikovana je kao previše stroga, zbog čega je tužilac vrhovnog suda pokrenuo istragu o presudi nižeg suda.

Ona je napustila osnovnu školu nakon što je završila peti razred, a dobila je posao tako što je podnela sertifikat o završenom šestom razredu, što je minimum obrazovanja koje se zahteva od čistačice koju zapošljava država.

Čistačica je u početku bila osuđena na 15 godina zatvora, da bi joj kasnije kazna bila smanjena na 10 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: