Da li je ovo najgori opis seksa?

Britanski časopis "Literari rivju" objavio je ovogodišnje finaliste za nagradu za najgori književni opis seksa.

Život

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

08:45

Da li je ovo najgori opis seksa?
Foto: Thinkstock

Ovo neželjeno priznanje dodeljuje se već više od 20 godina, a među nominovanima za 2016. su Dženet Elis, Itan Kanin, Robert Sitaler i drugi.

Ove godine nema svetski poznatih književnih imena, iako su čitaoci predlagali Ijana Mekjuana za roman ‘Nutshell’ i Džonatana Safrana Foera za roman ‘Here I Am’. Stručni žiri "Literari rivjua" zaključio je da opisi seksa nisu dovoljno loši da pisci budu nominovani, a nije prošao ni govor Donalda Trampa o tome kako žene treba ‘uhvatiti za …’.

Nagrada se dodeljuje za "neverovatno loš opis scene seksa u inače dobrom romanu", da bi se obeshrabrilo postojanje "slabo napisanih, nepotrebnih i dosadnih odlomaka u savremenoj književnosti".

Ove godine među izdvojenima nalaze se literarni momenti poput "Moje celo telo je ušlo u nju" Erija de Luke, i bizarni opis seksa junakinje iz romana Dženet Elis u kojem mladi stočar prvo izjavljuje da je ”uzbuđeno uzdisanje njegove partnerke najlepši zvuk koji je čuo do tada, lepši i od krava koje pasu travu”, a zatim mu ona “izbacuje sve misli o marvi iz glave”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: