Život

Petak, 21.05.2021.

15:13

Sahranjen Đorđe Marjanović

Komemoracija povodom smrti jednog od najvećih srpskih i jugoslovenskih pevača zabavne muzike Đorđa Marjanovića održana je u Skupštini grada Beograda, a Đorđe je sahranjen u u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu pored Džeja Ramadanovskog.

Izvor: B92

Sahranjen Đorđe Marjanović
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Porodica, prijatelji i kolege došli su da kažu poslednje zbogom velikanu, a njegova supruga nije prisustvovala sahrani.

Počelo izjavljivanje saučešća porodici Đorđa Marjanovića. Udovica je neutešna i sva u crnini.

Među prvima su na groblje pristigli ćerka pokojnog Marjanovića, njegov kum, kompozitor Vladimir Graić, Goran Stojićević Karamela, Zorana Pavić i brojni prijatelji i poštovaoci lika i dela proslavljenog muzičara.

Od Đorđa Marjanovića oprostile su se njegove kolege i prijatelji na komemoraciji: prof. Nikola Rackov, Olga Marković, prevoditeljka i članica ruskog kluba "đokista", umetnici Minja Subota, Nada Pavlović i Jovan Maljoković.

Đorđe Marjanović je umro u 89. godini u Beogradu, u bolnici, od opšte slabosti, s obzirom na svoje godine. Rođen je u Kučevu 1931, a u Požarevcu završio gimnaziju. Studirao je farmaciju u Beogradu, koju nikad nije završio. Voleli su ga od Beograda preko Moskve, Minska, Sibira, pa sve do Vladivostoka, pa i dalje, na sve strane Evrope. Muzički je umetnik koji ima dva muzeja podignuta njemu u čast - jedan u rodnom Kučevu, a drugi u Moskvi, u vlasništvu "đokiste" Nikolaja Larena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: