Život

Petak, 14.10.2022.

11:58

Nesalomiva Jelena Dokić: Teniserka razmišljala o samoubistvu, sada pokazala da je jača nego ikad

Teniserka Jelena Dokić otvoreno je pričala o borbama za mentalno zdravlje koje vodi godinama, a pre izvesnog vremena sa javnosti je podelila da je i razmišljala o samoubistvu. Ali čini se da se našoj teniserki smeše bolji dani.

Izvor: B92

Nesalomiva Jelena Dokić: Teniserka razmišljala o samoubistvu, sada pokazala da je jača nego ikad
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jelena sada radi kao sportski komentator i sinoć se pojavila na događaju na kojem je predstavljen Australijan open 2023. godine.

U bebi roze sako, bela majica i cvetna suknja savršeno su joj stajale, a Jelena nikad bolje nije izgledala.

Iako je borba za mentalno zdravlje neprestana, ovakvi pozitivni trenuci mogu da pomognu u tom putu.
Podsetimo, Jelena je priznala javnosti da je njeno mentalno stanje bilo toliko teško da je pokušala da se ubije skokom sa 26. sprata.

"Malo je falilo da 28. aprila 2022. skočim sa balkona sa 26. sprata i oduzmem sebi život. Nikada neću zaboraviti taj dan. Sve je mutno. Sve je tamno. Nema tona, nema slike, ništa nema smisla... Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Bilo mi je izuzetno teško poslednjih šest meseci. Konstantno sam plakala svuda. Krila sam se u toaletu na poslu kako bih obrisala suze, kako niko ne bi primetio, dok je neprekidno plakanje kod kuće postalo nepodnošljivo. Osećaji tuge i bola nisu odlazili, život mi je bio razoren. Krivim sebe, mislim da nisam vredna ljubavi i uplašena sam. Takođe znam da imam još toliko stvari zbog kojih mogu da budem zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osećam kao da nisam zahvalna, jer to ne mogu biti ako želim sve da okončam. Takav je začarani krug u mojoj glavi. Rezultat – malo je falilo da skočim sa balkona na 26. spratu 28. aprila. Nikada neću zaboraviti dan, samo sam želela da bol i patnja prestanu. Izvukla sam se sa ivice, ni sama ne znam kako sam to uspela. Dobijanje stručne pomoći mi je spasilo život."
Jelena Dokić je takođe govorila u javnosti da su njenui problemi počeli u krugu porodice, posebno zbog lošeg odnosa sa njenim ocem Damirom. Prema Jeleninim rečima, Damir je konstatno vikao na nju, kontrolisao njen ljubavni život, fizički je napadao, branio da se čuje sa mlađim bratom, vređao ju je. Ona je svoju ispovest podelila u autobiografiji "Nesalomiva".

"Kada se pojavila informacija da se zabavljam sa Tinom za nekoliko sati me je otac pozvao. Nisam mogla da se javim. U njegovim očima je to bilo nešto najgore što sam mogla da uradim, jer bi on više voleo da sam sa teroristom nego sa Hrvatom. Tada mi je poručio: Ti si ništa drugo nego ku***. Izdala si me. Ti si smrdljiva, užasna ku***. Sa neprijateljem si. Osramotila si me," naše ona u autobiografiji.

Nakon poraza u Kanadi 2000. godine, Jelena tvrdi da ju je otac toliko tukao da je pala u nesvest, kao i da je za svaki loše odigran meč imao spremnu kaznu za nju.

Jelena je potpuno prekinula kontakt sa ocem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: