Tom Henks izabran za glavnog govornika na dodeli diploma na Harvardu

Glumac i dvostruki dobitnik Oskara Tom Henks imenovan je za glavnog govornika na svečanoj dodeli diploma na Harvardu 25. maja, saopštio je danas taj univerzitet.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.03.2023.

19:13

Tom Henks izabran za glavnog govornika na dodeli diploma na Harvardu
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

''Pored svog glumačkog sjaja, Tom je pokazao i urođenu empatiju i duboko razumevanje ljudskog stanja. On je doprineo našoj nacionalnoj kulturi i proširio našu sposobnost da cenimo priče i storije koje su ranije bile neispitane'', rekao je predsednik Harvarda Lorens Bekou i dodao da je Henks ''pravi majstor svog zanata'', prenosi AP.

Govornici na ceremoniji dodela diploma na Harvardu bili su bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, pokojni aktivista za građanska prava i američki poslanik Džon Luis i reditelj Stiven Spilberg.

Henks je poznat po po svom filantropskom radu i zalaganju, pružanju podrške nacionalnom Muzeju Drugog svetskog rata u Vašingtonu i vršenju funkcije predsedavajućeg kampanje za Skrivene heroje, koja ima za cilj da poveća svest o problemima sa kojima se suočavaju negovatelji koji rade sa veteranima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: