Jezero koje se isušuje 15 godina krenulo da otkriva mračne tajne: "Naći ćemo još tela"

Istorijska suša koja zahvata veći deo zapadnih Sjedinjenih Država potvrdila je neke stare sumnje, pa tako jezero Mead kod Las Vegasa otkriva svoje mračne tajne.

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2022.

14:05

Jezero koje se isušuje 15 godina krenulo da otkriva mračne tajne:
Foto: Profimedia

Bure sa ostacima ljudskog tela otkrivena je početkom maja na obali jezera Mead u okolini Las Vegasa nakon što se zbog suše znatno povuklo i smanjilo. Lokalna policija odmah je najavila kako očekuje da će pronaći još tela i bili su u pravu. Naime, u tom ogromnom rezervoaru, u kojem je nivo vode rekordno nizak, pronađeno je još ljudskih ostataka.

Nivo vode u jezeru počeo je opadati 2000. godine, a situacija postaje sve gora s učestalijim sušama i klimatskim promenama i potvrđuju se neke stare sumnje.

"Jezero se dramatično isušilo tokom poslednjih 15 godina", rekao je poručnik za ubistva gradske policije u Las Vegasu Rej Spenser i dodao: "Verovatno ćemo pronaći dodatna tela koja su bačena u jezero Mead kako nivo vode sve više pada''.

Dve sestre Lindzi i Linet Melvin koje su veslale na dasci u subotu pronašle su nove ljudske ostatke u zalivu Kalvil.

"Prvo sam mislila da se radi o ostacima ovce, a onda smo krenule malo da kopamo i pronašle ljudske ostatke. Teško mi je bilo da poverujem da smo zapravo našle ostatke ljudskog tela", rekla je Lindzi.

Uzrok smrti utvrdiće istražitelji okruga Klark, a "trenutno nema više informacija".

Drugi je to već slučaj pronalaska ljudskih ostataka nakon što je početkom meseca pronađeno bure, prilično nagriženo korozijom, a koje podseća na industrijski bubanj za skladištenje i u njemu su bili ostaci ljudskog tela, a uočili su ga ljudi koji su plovili na čamcu. Na temelju pronađenih ličnih predmeta istražitelji smatraju da je osoba, čije posmrtne ostatke iz temeljno istražuju forenzičari, ubijena 80-ih godina prošlog veka.

Obližnji Las Vegas istorijski je bio utočište zločinaca povezanih s mafijom, a za mafiju se veruje da je tela svojih neprijatelja bacala u duboke vode jezera, pišu strani mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: