Megan Markl ne odustaje

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, uložila je prigovor televiziji ITV zbog reči sada bivšeg voditelja te kuće Pirsa Morgana da ne veruje onome što je izgovorila u intervjuu koji je nazvan "televizijskim događajem decenije", smatrajući da će takve izjave štetno uticati na osobe s mentalnim problemima.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2021.

10:14

Megan Markl ne odustaje
Foto: Profimedia

ITV je u utorak objavio da će Morgan napustiti jutarnju emisiju "Good Morning Britain", koji je do tada vodio, nakon što je javno izrazio sumnju u istinitost njenih tvrdnji koje je iznela u intervjuu s Oprom Vinfri - a to je da je razmišljala o samoubistvu.

"Ne bih verovao Megan Markl ni da mi čita vremensku prognozu"

"Nakon razgovora s ITV-om, Pirs Morgan zaključio je da je vreme da napusti 'Good Morning Britain'", objavila je kuća navodeći da je prihvatila tu odluku kojoj nema šta da doda.

Od reči Megan Markl trese se britanski dvor: "Promenili su pravila da moj sin ne bi bio princ"
Foto: Profimedia
Prema saznanjima CNN-a, prigovor Megan Markl odnosio se na uticaj Morganovih komentara na druge, odnosno na to kako bi mogao umanjiti ozbiljnost mentalnog zdravlja.

"Megan je lagala"

Morganove ocene njenog intervjua izazvale su snažne reakcije u britanskoj javnosti i osude britanske organizacije za mentalno zdravlje "Mind".

Britansko veće za elektronske medije "Ofcom" primilo je više od 41.000 prigovora zbog te emisije ITV-a i pokrenulo istragu zbog eventualnog nanošenja štete.

Morgan ne odustaje od svojih tvrdnji da ne veruje onome što je Megan Markl govorila u intervjuu i to je ponovio i u sredu, braneći se pravom na slobodu govora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: