Neće turiste iz nekadašnjeg žarišta koronavirusa: "Tretiraju nas kao gubavce"

Turisti iz Kodonja, gde je pre više od četiri meseca identifikovan prvi slučaj kovida-19 u Italiji, suočavaju se sa diskriminacijom i direktnim i indirektnim odbijanjem u hotelima jer dolaze iz nekadašnjeg žarišta virusa u Italiji.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 10.07.2020.

15:42

Neće turiste iz nekadašnjeg žarišta koronavirusa:
Ilustracija/Foto: depositphoto/ Pasqua67

"Žao nam je, nemamo više slobodnih mesta", izgovor je hotelijera kad odbijaju turiste, a u poslednje vreme to se sve češće događa upravo stanovnicima Kodonja, koji pokušavaju da rezervišu sobe u hotelima u svojoj zemlji, prenosi list Korijere dela sera.

Kodonjo više nije "crvena zona" i već duže nema bolničkih pacijenata obolelih od virusa kovid-19, međutim mnogi hotelijeri širom Italije i dalje strahuju od zaraze, zbog čega građani iz tog mesta navode da se osećaju kao "gubavci".

Advokat Davide Paderini rekao je da se oseća "tužno i poniženo" jer je planirao da provede vikend u Toskani, međutim kada je vlasnik smeštaja saznao odakle dolazi "prestravila ga je pomisao" da bude na istom mestu s ljudima koji dolaze iz područja iz kojeg se u Italiji prošitio virus.

Italijanski list takođe navodi da se jedna 28-godišnja devojka suočila sa odbijanjem u tri hotela u mestu Ričione u okrugu Rimini, u regionu Emilja-Romanja.

"Kodonjo? Nema mesta", odgovorili su hotelijeri devojci koja je želela da iznenadi svog momka putovanjem na obalu regiona Emilija-Romanja.

Sa sličnim odgovorom suočio se i jedan čovek koji je planirao putovanje na Siciliju, dodaje Korijere dela sera.

Prvi zvanični slučaj virusa kovid-19 identifikovan je 21. februara u Kodonju, u Lombardiji, koja je virusom najteže pogođeni region u Italiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: