Najbogatija nemačka porodica priznala da je podržavala najveće zločince u istoriji

Porodica Rajman, jedna od najbogatijih nemačkh poslovnih familija, svesrdno je tokom vladavine nacionalsocijalizma podržavala naciste i koristila prisilnu radnu snagu, objavio je Bild am zontag.

Izvor: B92

Nedelja, 24.03.2019.

16:12

Najbogatija nemačka porodica priznala da je podržavala najveće zločince u istoriji
GettyImages

Po objavljivanju ovih otkrića, naslednici ne kriju da su postiđeni i najavljuju da će pokloniti 10 miliona evra u dobrotvorne svrhe.

Naime, Bild am zontag je objavio da dokumenta do kojih je došao otkrivaju da su otac i sin Albert Rajman senior i Albert Rajner junior koristili ruske civile i francuske ratne zarobljenike kao prisilne radnike.

Portparol porodice Peter Harf, koji je i na čelu holding kompanije Rajman JAB, potvrdio je da su navodi Bilda tačni, navodi AP.

Rekao je da porodica nikad nije govorila o nacističkoj eri, ali da dokazi pokazuju da su otac i sin, koji su preminuli 1954. odnosno 1984. godine, zaslužili zatvor.

Bogatstvo porodice u čijem vlasništvu su neki od najpoznatijih svetskih brendova kao što su "Jakobs", "Kalgon", "Vela" i drugi, procenjuje se na 33 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: