11. Weekend Media Festival: Hrvatski avanturista stiže u Rovinj

Davor Rostuhar govoriće kako je ostvario svoj najveći san, Dejan Verčič otkriće zašto su slike zamenile reči, a čarobnu rečenicu za pitcheve podeliće Péter Szántó.

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

16:46

11. Weekend Media Festival: Hrvatski avanturista stiže u Rovinj

Preživeti u divljini u kojoj ne opstaje nijedno živo biće i pritom prepešačiti gotovo 1200 kilometara u 48 dana, vukući sanke teške više od 100 kilograma, uspelo je samo jednom Hrvatu - Davoru Rostuharu. Kako je uspeo da ostvari svoj najveći san, prvu hrvatsku samostalnu ekspediciju na Južni pol, najveći avanturista na ovim prostorima ispričaće na 11. Weekend Media Festivalu ovoga juna u Rovinju.

Zašto se trenutno nalazimo u postknjiževnom dobu u kojem je čitanje postalo retkost kao u Srednjem veku, na 11. Weekendu otkriće Dejan Verčič, profesor i načelnik ojela za komunikologiju na Univerzitetu u Ljubljani. Verčič će govoriti u vraćanju fokusa s reči na slike, koji oblikuju današnju komunikaciju. Komunikacijski trendovi mu nisu strani, s njima se redovno susreće još od 1994. godine od kada organiziuje BledCom, godišnji međunarodni simpozijum za istraživanje odnosa s javnošću.
”Lažne vesti, post-činjenice i post-istina koji prate post-čitanje podstiču građanski i potrošački promiskuitet - dolaze nove burne dvadesete i lude godine, u kojima ćemo konačno napustiti Guttenbergovu galaksiju i krenuti u divni novi svet gibljivih slika”, kaže Dejan Verčič.

Slovenski praktičar i teoretičar strateškog komuniciranja doktorirao je na London School of Economics and Political Science (LSE) te je do sada napisao preko 10 knjiga i 300 znanstvenih članaka. Partner i direktor za znanje u firmi Stratkom nagrađen je 2001. u Velikoj Britaniji medaljom Alan Campbell-Johnson za izvanredan doprinos u međunarodnim odnosima s javnošću i 2016. u New Yorku najvišom nagradom Američkog instituta za odnose s javnošću za praktičnu upotrebljivost naučnog istraživanja - Pathfider Award.
Iz Mađarske nam dolazi osnivač SpringTab.com-a i sportista sa University of Southern California Péter Szántó kako bi održao govor o čarobnoj formuli koja će pomoći učesnicima da uspešno prodaju svoj pitch. Na njegovoj korisnoj radionici učesnici će moći da prezentuje vlastite pitcheve Péteru, a on će, u manje od 10 minuta, dekonstruirati i stvoriti čarobnu rečenicu za svakoga od njih.

Szántó, ujedno i poznati vloger koji se bavi produktivnošću, uvršten je u top 30 ispod 30 godina u mađarskom izdanju Forbesa, a u svojoj karijeri sarađivao je s Time Warnerom, L'Oréalom, OTP-om, Fashion Streetom i TripTrottingom. Govorniku iz Mađarske deljenje saveta kako najbolje lansirati svoj lični brand bit još jedno super iskustvo, koje obožava, a uživajući u stvarima koje ga zanimaju uspeo je da izgradi ime u svetu digitalnog poslovanja.

Najveći regionalni komunikacijski festival ove se godine održava od 20. do 23. juna, kao i uvek u bivšoj fabrici duvana u Rovinju, a partneri su Francuska i Nemačka. Svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regiji ponovno će predstaviti najvažnija digitalna nagrada SoMo Borac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: