Tabu 1

08.04.2024.

8:01

U ovoj školi đake uče da kolju i tranžiraju životinje FOTO

Učenici srednje škole u ​​Misuriju započinju svoj školski dan jutarnjim lovom, a zatim nastavljaju sa klanjem i kuvanjem životinjskih leševa.

Izvor: B92.net

U ovoj školi đake uče da kolju i tranžiraju životinje FOTO
Shutterstock/Ole.CNX

Podeli:

Učenici uče da love, seciraju i identifikuju životinjske organe, obrađuju meso i pripremaju ga za kuvanje u okviru programa koje nudi poglavlje o budućim poljoprivrednicima u Americi (FFA).

"To ih pomalo tera iz zone komfora", rekla je Elis za Njujork tajms, dodajući da su časovi važni dok se Amerikanci bore sa ogromnim računima za namirnice.

Prosečno američko domaćinstvo troši 1.080 dolara mesečno u prodavnici, a u  Kalifornija prosečno domaćinstvo troši 297,72 dolara nedeljno.


Ako učenici znaju da love i obrađuju jelena, koji daje 55 do 70 kilograma prerađenog mesa, ili da pripreme piletinu, koja u proseku ima 70 odsto mesa i kože svoje prvobitne težine, možda će imati mnogo pristupačniju opciju, piše Daily Mail.
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: