Aktuelno 2

24.04.2024.

10:39

Travolta jednim gestom toliko impresionirao Tarantina da mu je dao glavnu ulogu u Petparačkim pričama

Na filmskom festivalu "Turner Classic Movies", Džon Travolta se povodom 30. godišnjice projekcije filma "Petparačke priče" prisetio događaja koji je promenio njegovu karijeru.

Izvor: B92.net

Travolta jednim gestom toliko impresionirao Tarantina da mu je dao glavnu ulogu u Petparačkim pričama
Profimedia

Podeli:


Tokom festivala, Travolta je podelio intrigantnu priču o svom prvom susretu sa Tarantinom, koja uključuje noć društvenih igara i neočekivano povezivanje. Ova čudna priča bacila je svetlo na to kako je povezivanje na kraju dovela do toga da je Travolta dobio ključnu ulogu Vinsenta Vege u Petparačkim pričama.

Travolta je ispričao da je njegov prvi susret sa Tarantinom bio u holivudskom stanu režisera gde su se povezali preko društvenih igara zasnovanih na filmovima i TV emisijama u kojima je Travolta glumio.

"Bio je tako divan", prisetio se Travolta dok je opisivao kako je Tarantino nestrpljivo predlagao igranje igrica poput Groznice subotnje večeri, piše Entertaiment Weekly.


Veče društvenih igara nije bila samo zabavna anegdota, već i kjučan trenutak za Tarantina kada je odlučio da Travolta odgovara za ulogu Vinsenta u filmu Petparačke priče.


Posle igre, Travolta je odlučio da malo proveri Tarantina, koji je još uvek bio mlad kreativac.

"Pomislio sam, 'Ok, ne poznajem ovog dečka, ali moram da znam kako mu ide finansijski'", prisetio se on.

"Tako da sam prošao kroz njegove finansije sa njim. Rekao sam, 'Dobro, sada si umetnik u usponu. Moraš imati neke rezerve. Reci mi koliko imaš.' I prošao sam kroz ceo njegov rad, računovodstvo, i posle toga sam se osećao malo bolje", ispričao je glumac.

Travolta nije znao da će ga taj gest učvrstiti kao Vinsenta Vegu u Tarantinovom umu.

Uprkos Travoltinom prvobitnom oklevanju da prihvati ulogu u filmu "Od sumraka do svitanja", Tarantino je u Travolti video dublji, filozofski kvalitet za koji je smatrao da je od suštinskog značaja za Vinsenta Vegu.

Travolta je otkrio da mu je Tarantino rekao: "Imaš filozofsko gledište koje mi je potrebno za taj lik."

Izbor glumačke uloge označio je značajnu prekretnicu u Travoltinoj karijeri, koja je pomalo stagnirala nakon vrhunca njegovog rada 1970-ih i 1980-ih. Uloga Vinsenta Vege ga je vratila u centar pažnje.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: