- Eucerin Leto -

Kako do glatkog lica bez ili sa manje bora?

Bore oko očiju, usana i na čelu devojke počinju da primećuju u ranoj mladosti. Iako je tada dovoljno lice negovati običnom kremom, kada uđete u tridesete, potrebno je odabrati onu koja će najbolje odgovarati vašem licu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock/enanet
Foto: Thinkstock/enanet

Na stvaranje bora utiču razni faktori, poput mimike lica, ali i spoljašnje sredine. Takođe, na stvaranje bora utiču i alkohol i cigarete, zbog kojih koža brže stari.

Bore se javljaju iznad usana, u uglovima usana, na čelu, oko očiju i između obrva. Iako je proces stvaranja bora nemoguće izbeći, on može da se uspori i ublaži korišćenjem odgovarajućih preparata za negu i zaštitu kože.

Stručnjaci savetuju da bi u koštac s borama trebalo da počnete da se borite već između 25. i 30. godine. Njih možete da ublažite i kasnije, ali je mnogo bolje početi što ranije sa negom kože lica. Nije samo krema ono što će vam pomoći u borbi protiv bora.

Naime, i spavanje utiče na njihovu pojavu, pa se tako savetuje da spavate na leđima kako biste ih izbegli. Oni koji spavaju na boku, češće dobijaju bore na obrazima i podbratku.

Ishrana takođe igra veliku ulogu, pa tako jedite više ribe, pogotovo lososa, koji ne samo da je pun belančevina već i omega tri kiselina. Te kiseline će pomoći vašoj koži da sačuva vlagu.

Da biste se borili uspešno sa borama, pijte i mleko. Mlečne masnoće uticaće na to da vaša koža ostane lepa, pa ako vam u ishrani fali ova namirnica, obavezno je odmah uvedite. Za početak, možete dodati kafu u mleko. Uzimajte više vitamina C. Naučnici su otkrili da on može da poveća proizvodnju kolagena koji štiti od ultraljubčastih zraka, pomaže kod problema sa pigmentacijom i upalnim procesima kože.

Izbegavajte mrštenje i da škiljite. Ukoliko škiljite znači da vam je vid oslabio, pa se javite oftalmologu da ga proveri. Zbog škiljenja će se javiti bore oko očiju. I leti često škiljimo zbog sunca, tako da su naočare za sunce obavezni svakoj ženskoj torbi.

Štetne navike takođe utiču na bore, pa ako već niste, rešite se cigatera i duvanskog dima. Ne samo što je duvanski dim štetan za vašu kožu, štetan je za celokupan organizam.

Nega kože podrazumeva da svakodnevno nanosite kreme koje će pomoći u borbi protiv bora. To zna da bude malo zamorno, pogotovo ako koristite više preparata odjednom. Pogotovo smo na iskušenju tokom proleća i leta, kada smo češće napolju, u putu, na odmoru…. Ali zato Eucerin nudi rešenje.

Naime, za ovo doba godine pravo je osveženje kada jedna krema pruža i zaštitu od sunca i antiage negu i hidrira kožu.

U pitanju je Eucerin®ANTIAGE fluidu za zaštitu lica od sunca SPF 30 i SPF 50. Ova krema pogodna je za sve tipove kože, ne zatvara pore, i ne sadržiparabene i blago je parfimisana.

strana 1 od 2 idi na stranu