Aktuelno 0

21.03.2024.

20:59

Pevačica objavila dokaze: Seksualno je uznemiravao producent "Američkog idola"

Paula Abdul uzvratila je producentu "Američkog idola" Najdželu Litgou nakon što je on negirao njene navode o seksualnom napadu i uznemiravanju.

Izvor: Jutarnji.hr

Pevačica objavila dokaze: Seksualno je uznemiravao producent "Američkog idola"
Profimedia

Podeli:

"Hajde da vodimo ljubav nežno pre nego što mi droga popusti", stoji u jednoj od poruka, otkriva Dejli mejl, koju je Abdul dobila od producenta.
 
"Doći ću ako mi obećaš veliki mokri poljubac... sa jezicima!", "Hoćeš li da dođeš da skineš tu lepu haljinu i da skočiš gola u bazen sa mnom? Hajde da se zagrlimo kao da smo poslednja dva čoveka na Zemlji i nežno da vodimo ljubav pre nego što moja droga nestane? Haha", neke su od drugih poruka koje je američka pevačica i koreografkinja dobila.
 
Odgovor producenta
 
Abdul se odlučila na ovaj potez nakon što je Litgou demantovao njene prvobitne tvrdnje o seksualnom napadu i prikazao je kao zavisnicu od droge koja se onesvestila u sobi za audicije. Takođe se navodi da ona ima "dugu istoriju pričanja ludih priča koje nemaju veze sa stvarnošću i koje su prvenstveno dizajnirane da privuku pažnju i učine da ona izgleda kao žrtva".
 
Producent dovodi u pitanje kredibilitet Abduline izjave zbog avionske nesreće za koju je sama rekla da je preživela 1992. godine.
 
"Nema podataka o navodnoj avionskoj nesreći. Jednom je objasnila da je to, između ostalog, bilo zato što nije bilo interneta u vreme, a u drugom intervjuu je objasnila da u to vreme nije bilo kompjutera", rekao je on. Litgou je takođe priložio određene mejlove koji sugerišu prijateljski odnos između njih, a ne neku vrstu seksualnog uznemiravanja.
 
"Zaista cenim naše prijateljstvo i radujem se početku našeg projekta", napisao je on u jednom od priloženih mejlova.
 
"Odgovor Litgoa je očigledan pokušaj da se ukalja reputacija gospođe Abdul i poboljša negativna medijska slika koju je dobio sada kada ga pet različitih žena tuži za seksualni napad. Bilo da je gospođa Abdul javno hvalila ili obožavala Litgoa ili je prišao ljubazno i prijateljski, ne može poreći njene tvrdnje da ju je Litgou seksualno zlostavljao", rekli su Abdulini advokati.
 
Dodali su da je producentovo svedočenje bilo lažno i da je "prebirao" mejlove kako bi sugerisao prijateljski odnos, a preskočio one u kojima seksualno uznemirava Abdul kada je podneo svoj odgovor na tužbu. Kako prenose mediji, Abdul je na prvim susretima 2001. godine verbalno vređana i omalovažavana. Uprkos tome, pridružila se "Američkom idolu" jer se nadala da je incident jednokratan.
 
Diskriminacija i zloupotreba
 
Prvi slučaj seksualnog napada dogodio se u prvoj sezoni popularne emisije. Mediji prenose da je producent Abdul gurnuo uza zid u liftu, dodirnuo je po telu i počeo da je ljubi. Abdul je o tom incidentu ispričala svojim saradnicima, dok ona nije prijavila sledeće incidente, plašeći se kako će to uticati na njenu karijeru. Pored nje, Abdul je navela da je producent seksualno napao njenu pomoćnicu.
 
Pored seksualnih napada i verbalnog nasilja, Abdul se bavila i diskriminacijom kada je u pitanju plata.
 
"Tokom svog učešća u 'Američkom idolu', Abdul nije bila samo diskriminisana u smislu obeštećenja i beneficija u poređenju sa nekim od muških sudija i voditelja emisije, već je bila i meta stalnog ismevanja, uznemiravanja i ponižavanja", prenose mediji.
 
Podsetimo, Abdul je bila sudija u popularnoj emisiji od 2002. do 2009. godine, a Litgo je u to vreme bio jedan od izvršnih producenata. Kasnije je duo počeo da radi zajedno u 12. sezoni emisije "So You Think You Can Dance", ali pre početka 14. sezone Abdul je napustila emisiju da bi se fokusirala na svoju turneju. Zakon o seksualnom uznemiravanju i prikrivanju zvanično je usvojen ranije ove godine, što je i podstaklo Abdul da podnese ovu tužbu.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: