Kako se najbolje otrezniti posle mnogo alkohola? Ne brinite, ima leka

Slave, praznici, odmori i mnoge druge prilike koje nam predstoje uključuju dosta konzumiranja alkohola, ali da glava ne bi bolela sutradan, postoji rešenje.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2022.

16:11

Kako se najbolje otrezniti posle mnogo alkohola? Ne brinite, ima leka
Foto:Shutterstock/View Apart

Ukoliko se posle previše pića i burne noći osećate loše, isprobajte lek protiv mamurluka koji su još pre nekoliko godina otkrili naučnici sa Instituta za hemijsku tehnologiju u Mumbaju.

Navodno, najbolje rešenje je specijalno piće od kokosove vode, limete i kruške, uz obrok pripremljen od sira, paradajza i krastavca. Ova kombinacija hrane i pića pomaže kod ublažavanja mamurluka u kratkom vremenskom roku.

Mada mnogi ljudi posle burne noći ujutru najpre posegnu za šoljicom kafe, stručnjaci kažu da je to najgora opcija, jer ispijanje crnog napitka može samo da prolongira mamurluk, a ne da ublaži njegove negativne efekte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: