Humanitarna akcija "Čuti i razumeti 2020"

Humanitarna akcija posvećena deci sa oštećenim sluhom "Čuti i razumeti" ove godine se uprkos pandemiji organizuje po deveti put.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Ovu akciju je u septembru 2012. godine pokrenuo Audiovoks (Audiovox) povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba koja se obeležava poslednje nedelje septembra. Pored poznatih stručnjaka Iz ove oblasti i velikog broja kompanija, humanitarnu akciju "Čuti i razumeti" su do sada podržali i prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, kao i veliki broj pevača, glumaca, sportista, voditelja i mnogi drugi. U prethodnih 8 godina akcija je osim u Beogradu održana i u Jagodini, Nišu i prošle godine u Kragujevcu.

Ove godine, u skladu sa epidemioloskom situacijom izazvanom virusom kovid 19, glavni organizator Audiovoks odlučio je da se manifestacija održi u okviru škola dece sa oštećenim sluhom, bez tradicionalnog zajedničkog izleta i okupljanja dece na jednom mestu. Umesto toga organizovan je nagradni likovni konkurs za decu na temu “Moji slušni aparati i ja” kojim je obeležena akcija "Čuti i razumeti". Žiri u kome su zajedno stručnjaci iz oblasti oštećenja sluha kod dece i likovni umetnici će početkom oktobra izabrati 3 najbolja dečja rada za koje je Audiovoks obezbedio vredne nagrade.

Iako ove godine nismo mogli da se družimo uživo, Audiovoks je pripremio zajednički video-pozdrav za svu decu a pored članova kolektiva Audiovoks, njih su želeli da pozdrave i članice grupe Frajle i paraolimpijski sportista Rastko Jokić.

Želja Audiovoksa je da humanitarnom akcijom "Čuti i razumeti" deci sa oštećenim sluhom poklonimo jedan lep dan u godini i druženje sa vršnjacima i da javnosti na taj način pokažemo da su ona deo našeg društva i istovremeno podsetimo sve nas na njihove želje i potrebe. Na internet-sajtu www.cutiirazumeti.com, koji je posvećen ovoj humanitarnoj akciji, mogu se videti izveštaji sa prethodnih okupljanja

strana 1 od 68 idi na stranu