Najdeblji dečak na svetu smršao čak 106 kilograma VIDEO

Arja Permana (13) je sa samo 11 godina dostigao neverovatnih 192 kilograma, ali je u međuvremenu uspeo da izgubi čak 106 kilograma. Dečak, međutim, sada ima problem sa viškom kože koja će morati da mu bude hirurški odstranjena, piše Dejli mejl.

Izvor: B92, Nezavisne
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphotos/poznyakov
Ilustracija / Foto: Depositphotos/poznyakov

Dečak iz Indonezije, koji je svojevremeno smatran za najdeblje dete na svetu, već sa 10 godina je imao probleme sa kretanjem i disanjem, a morao je i da se kupa u bazenu. Jeo je pretežno brzu, prženu hranu i pio gazirane sokove.

Kada da mu je, zbog prevelike telesne težine život doveden u opasnost, Arja je postao najmlađa osoba na svetu kojoj je ugrađena želučana premosnica, a takođe je morao i da se podvrgne strogoj dijeti u okviru koje je jeo samo ribu i povrće.

Zahvaljujući tome, danas ima 86 kilograma.

Iako priznaje da mu je u početku bilo teško, jer je morao da se odrekne svoje omiljene hrane, Ajra tvrdi da je sada mnogo srećniji.

"Sada mogu da igram fudbal, družim se sa prijateljima, igram se i kupam u reci. Ranije nisam ništa od toga mogao", rekao je Arja.

Bolesti

Spas za urođenu bolest pomoću HIV virusa

Teška kombinovana imunodeficijencija poznata je kao bolest "bubble boy". Reč je o deci rođenoj sa vrlo slabim imunim sistemom ili bez imuniteta. Pomoću HIV virusa razvijena je terapija pomoću koje imaju funkcionalne imune sisteme.

Bolesti četvrtak 18.04. 16:21 Komentara: 3

B92 anketa: Da li su Srbi hipohondri?

Statistika kaže da više od milion Srba kod lekara opšte prakse ide deset i više puta godišnje i po tome smo vicešampioni u Evropi, a pre nas su samo Danci. Jesmo li zaista bolesni ili smo samo hipohondri?

Vesti četvrtak 11.04. 08:03 Komentara: 25

Srbija i Italija zajedno za niže cene lekova

Srbija i Italija ubuduće će zajednički nastupati kako bi se obezbedile niže cene lekova i veća transparentnost, dogovoreno je danas na zajedničkom sastanku ministara zdravlja dve zemlje Zlatibora Lončara i Đulije Grilo.

Vesti ponedeljak 8.04. 18:02 Komentara: 4
strana 1 od 29 idi na stranu