Kako se ugojiti?

Da li mi možete reći na koji način bih mogla da se ugojim? Imam 25 godina, visoka sam 1.61cm a imam samo 40 kilograma. Napominjem da nemam problema sa apetitom, jedem zaista često i dosta da se prosto zapitam gde mi sve to stane... Trudim se da jedem raznovrsnu hranu i kaloričnu. Napomenula bih da sam obavila sve lekarske preglede i da je sa mnom sve u redu, nemam pantljičaru, štitna žlezda mi je u redu kao i svi ostali nalazi. U svom gradu nemam nutricionistu. Napomenula bih i još da sam koristila preparate za povećanje težine i da sam se ugoila 3 kilograma ali ubrzo nakon prestanka uzimanja sam smršala 6 kilograma. Bila bih Vam veoma zahvalna kada biste mi pomogli.

Izvor: B92

Petak, 28.01.2011.

11:32

Default images

Vaš BMI je 15.4kg/m2 ( norm.18-24), ITT (ideal. Telesna težina) 58kg. Kao što i sami vidite imate jako nizak BMI i imate 18kg manje od idealne težine. Potrebno je da se javite svom lekaru i da Vas uputi u neku vama najbližu ustanovu koja ima dijetologa. Mogli biste da se posavetujete i sa psihijatrom. Evo vam nekoliko saveta u vezi sa ishranom:

1. Pola sata pre obroka može se uzeti kocku šećera, slatkiš u manjoj količini i sl.
2. Izbegavati stresove i obezbediti potpuno mirovanje (ležanje) posle glavnih obroka
3. Ograničiti fizičku aktivnost na laganu šetnju i lakše fizičke poslove
4. Između obroka dozvoljeno je grickanje suvog i koštunjavog voća, štapića, smokija, čipsa, slatkiša itd.
5. Koristiti napitke (kakao, zaslađeni čajevi, voćni sokovi sa dodatkm šećera, mleko s medom i sl)
6. Radi poboljšanja apetita hrana se može začiniti ljutom paprikom, biberom, senfom, renom, majonezom, kečapom i sl.

Dr Vesna Dinić Arsić, Lekarinfo.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: