Zašto vas boli glava na godišnjem odmoru?

Konačno je stiglo i vaše vreme godišnjeg odmora. Jedva ste dočekali da odmorite dušu, stavite mozak na off i uživate u toplim, letnim danima. To je vreme kad svi želimo da se sklonimo od poslovne svakodnevice i stresa te "napuniti baterije" za dalje.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 04.08.2022.

14:40

Zašto vas boli glava na godišnjem odmoru?
Foto:Shutterstock/Prostock-studio

Stabilizujte stres

Ipak, mnogi ljudi se svojih godišnjih odmora sećaju po tome da su patili od jake glavobolje zbog koje nisu mogli ni normalno da funkcionišu. I da, to se događa upravo na odmoru kad biste trebali da se opustite i uživate. Ipak, stručnjaci navode da postoje faktori koji uzrokuju upravo te glavobolje, ali i šta možete da učinite kako biste ih sprečili da vam unište slobodno vreme i odmor.

Nacionalno udruženje protiv migrene savetuje stabilizovanje stresa tako da dovoljno spavate, držite pod kontrolom svoje obaveze i provodite kvalitetno vreme sa partnerom i prijateljima. Nadalje, vremenske zone mogu poremetiti nečiji prirodni ritam, a to pridonosi poremećaju sna i napadima migrene.

Važno je da budete hidrirani

Pobrinite se za to da soba u kojoj spavate bude hladna i zamračena te se pridržavajte svoje normalne rutine odlaska na spavanje što je više moguće.

Važno je da budete hidrirani i da održavate dovoljnu količinu vode jer je i to ključno kod sprečavanja mogućih glavobolja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: