Ishrana 1

14.04.2024.

8:03

Uvrstite ove namirnice u ishranu i vaš organizam će vam biti zahvalan

Kao i svaki drugi esencijalni nutrijent, vitamin K važan je za celokupno zdravlje.

Izvor: Index.hr

Uvrstite ove namirnice u ishranu i vaš organizam će vam biti zahvalan
margouillat photo/Shutterstock

Podeli:

Zeleno lisnato povrće

Zeleno lisnato povrće, poput kelja, i spanaća, odlične su namirnice za sve one koji prehranom žele u organizam da unesu više vitamina K. Ovo lisnato povrće može se konzumirati u različitim kombinacijama i jelima, poput smutija i salata.

Brokoli

Mnogi ljudi uživaju u jelu s brokolijem. Može se konzumirati u različitim kombinacijama, od ukusne kremaste supe i umaka do priloga uz omiljena jela. Brokoli sadrži mnoge nutrijente, a najpoznatiji su vlakna, antioksidansi i vitamin K. Kako prenosi Health Shots, konzumacija brokolija dobro utiče na kosti i smanjuje rizik od razvoja osteoporoze.

Jaja

Jaja su poznata kao odličan izvor proteina, ali ona sadrže i značajnu količinu vitamina K, naročito žumance, prenosi Health Shots. Jaja su popularna namirnica jer se mogu jesti na više ukusnih načina.

Borovnice

Ovo ukusno bobičasto voće poznato je po mnogim zdravstvenim dobrobitima te sadrži različite nutrijente, uključujući antioksidanse i vitamin K. Borovnice se mogu dodati u smutije, jogurte, pahuljice, deserte ili ih možete jesti kao zaseban međuobrok koji je odlična alternativa za slatkiše. 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: