Zdravlje

Sreda, 27.12.2023.

15:01

Osećate se tromo i umorno nakon teške hrane tokom praznika? Ovaj napitak će vam dati energiju

Osim radosti i okupljanja porodice, božićni praznici donose i tešku hranu i mnogo kalorija. To je često razlog zašto se nakon njih često osećamo teško, tromo i umorno.

Izvor: vecernji.hr

Default images
Foto: Shutterstock/Alexandra Anschiz

Masna hrana čini nas tromima, a varenje i metabolizam rade sporije. Da biste izbegli umor, isprobajte trik za detoksikaciju ovim sokom.

Sok koji je bogat vlaknima i namirnice koje čiste telo mogu da vas osveže i pokrenu. Donosimo vam jednostavan recept koji će vam olakšati period oko praznika, piše Chatelaine.

Sastojci: 2 šolje kelja, 2 šolje spanaća, 1/3 krastavca, ½ jabuke, mali komad đumbira, 1 smrznuta banana, sok od ½ limuna, 3 šolje vode.

Priprema: Jabuku, krastavac i đumbir iseckati na sitne komade koje će sokovnik lakše samleti, pa dodati sve ostale sastojke. Ako je sok previše gorak, možete dodati malo meda da ga zasladite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: