Zdravlje

Subota, 26.08.2023.

13:33

Ako ste na ivici dijabetesa, ovo je najbolja hrana koju možete jesti

Poznato je da hrana koju unosimo u organizam ima veliki uticaj na naše celokupno zdravlje.

Izvor: index.hr

Ako ste na ivici dijabetesa, ovo je najbolja hrana koju možete jesti
Foto: Shutterstock/Yulia Furman

Između ostalog, namirnice koje jedemo mogu bukvalno da poboljšaju, ali i da ugroze naše zdravlje, zbog čega je važno da vodimo računa o tome šta i koliko često konzumiramo. Kako prenosi Eat This, postoje određene namirnice za koje dijetetičari tvrde da treba da jedemo što je češće moguće, posebno ako smo na ivici dijabetesa.

Dijabetes je ozbiljno stanje koje uzrokuje previsok nivo šećera u krvi i menja naše živote iz temelja. Da bi sprečili posledice ovog stanja, dijetetičari tvrde da u svakodnevnu ishranu treba da unesemo sledeće namirnice:

kinoa
mahunarke
orasi
slatki krompir
ovsena kaša
zeleno lisnato povrće
tuna
Beli luk
šargarepa
Crveni luk.

Postoje i namirnice koje osobe sa povećanim rizikom od dijabetesa treba da izbegavaju koliko god je to moguće, a to su so, mlečni proizvodi koji sadrže visok udeo masti, beli hleb, testenine, pržena hrana, suvo meso, zaslađeni sokovi, energetski napici, konzerve. povrće, peciva, slatkiši i alkohol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: