Dačić: Nismo plakali kao Vojvođani

On je rekao novinarima da ne postoji nijedan razlog za održavanje prevremenih izbora, dodavši da čak i one stranke koje su ih tražile više toliko ne insistiraju na njima.

"Izbori će biti redovni, oni bi trebalo da budu, po tom zakonskom roku, do kraja aprila ili početkom maja (iduće godine)", rekao je Dačić, koji je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova.

On je ponovio da je njegova stranačka koleginica i predsednica paralmenta Slavica Djukić Dejanović nedavno "samo govorila o hipotetičkoj mogućnosti da izbori mogu da budu održani dodavši da "oni zaista i mogu da budu tada održani".

Prema njegovim rečima, vanredni izbori mogu da budu raspisani i sutra "ali za to treba da postoje odredjeni valjani i pravni i politički razlozi".

"Da bi izbori bili prevremeni, mora da se raspusti Skupština, da postoji neka kriza u koaliciji... ovde ne postoji nijedan razlog za održavanje prevremenih izbora", rekao je on.

"Naša partija je reformisana, o čemu govori i činjenica da je od osnivanja promenila pet predsednika, dok druge nisu menjale predsednike još od svog osnivanja", rekao je Dačić.

Dačić je posle otvaranja kupališnog kompleksa konstatovao da od preko 40 najnerazvijenijih opština u celoj Srbiji, čak 15 su iz Pirotskog, Nišavskog, Jablaničkog, Topličkog i Pčinjskog okruga, odnosno sa juga Srbije "koji je rak-rana repubike".

"Narod u ovom kraju mora da se organizuje kako se to radi u Vojvodini i Šumadiji i da se izbori za bolji status u republici", kazao je Dačić u Babušnici.

Dačić je još rekao da je jug Srbije najviše dao u svim dosadašnjim oslobodilačkim ratovima i "da će centralna vlast morati da okrene novi list", ali i "da promeni knjigu", kada je reč o razvoju ovog dela Srbije, kako ne bi potpuno opusteo.

"U svakoj porodici bolje prolaze deca koja najviše plaču. Mi iz ovih krajeva nikada nismo plakali pred centralnim vlastima kao što to čine Vojvođani i Šumadinci, ali ćemo morati to da promenimo", rekao je Dačić.

Ministar Oliver Dulić je rekao da je izgradnja ovakvih objekata, kao što je bazen u Babušnici, prilika da se uposli građevinska operativa, ali i da mladi ljudi u ovakvim krajevima odustanu od odlaska u veće sredine.

Ivica Dačić rekao izbori neće biti u vanrednom terminu, već aprila ili maja 2012. On je dodao da je SPS već spreman za izbore.

strana 1 od 8525 idi na stranu