Da li vakcine reaguju na omikron?

Izvor: B92

Sreda, 01.12.2021.

14:14

Da li vakcine reaguju na omikron?

Borba sa koronom će izgleda trajati još dugo, prognoze su prof. dr Andreja Trapuža iz laboratorije za istraživanje infektivnih bolesti u Nemačkoj. On anime ističe da pojava omikrona nije neočekivana, kao i to da ovaj soj nije jedini koji će se pojaviti.

"Nije iznenađenje da se pojavila nova varijanta, omikron nije poslednja koja će se pojaviti u ovoj pandemiji", rekao je on za TV Prva.

I dodao da je kod pacijenata koji su imali transplataciju nekog organa ili onih koji su podvrgnuti hemioterapiji primećeno da virus mutira i ostaje duže u organizmu čoveka.

Njegova pretpostavka je to da u Južnoj Africi postoji dosta takvih pacijenata, kao i onih sa HIV-om, te da je zbog toga tamo i nastao omikron kao nova varijanta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: