Nova vest

FBI

Svet

Prvi čovek FBI kontrolisaće oružje, alkohol i duvan

Predsednik SAD Donald Tramp imenovao je novopostavljenog direktora Federalnog istražnog biroa (FBI), Kša Patela, za vršioca dužnosti direktora nacionalnog Biroa za alkohol, duvan, oružje i eksplozive (ATF), potvrdio je neimenovani izvor upoznat sa situacijom.

10:06

23.2.2025.

408 d

Svet

Lete agenti iz FBI; Kreće previranje

Direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Keš Patel naredio je veliku preraspodelu osoblja, šaljući 1.000 agenata FBI-ja iz sedišta u Vašingtonu u različite terenske kancelarije, preneo je NBC News, pozivajući se na tri sadašnja i dva bivša zvaničnika.

8:29

22.2.2025.

409 d

Svet

FBI pred Trampovom velikom čistkom: Zaposleni u panici

Trampova administracija zatražila je od FBI spisak radnika na probnom radu i pojedinačna objašnjenja za zadržavanje svakog ko je u birou manje od dve godine, piše NBC njuz i dodaje da je to izazvalo strah u birou od novih otpuštanja.

12:51

11.2.2025.

420 d

Svet

Tramp potvrdio: Počinje čistka

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će otpustiti nepreciziran broj agenata FBI-ja koji su sprovodili istragu povodom upada na američki Kapitol u januaru 2021.

22:26

7.2.2025.

423 d

Svet

Izdato naređenje: Počinje čistka u SAD

Zaposlenima u Federalnom istražnom birou (FBI) naređeno je da odgovore na upitnik o svom eventualnom učešću u krivičnim predmetima koji su otvoreni u vezi sa napadom pristalica američkog predsednika Donalda Trampa na Kapitol 6. januara 2021. godine, javlja Roj

11:37

3.2.2025.

428 d

Svet

FBI izdao hitno upozorenje: Ne obarajte ih

FBI je izdao upozorenje lovcima na dronove, nakon što su nekoliko pilota prijavili da su laserima zaslepljeni zbog ljudi koji su mislili da na nebu vide dronove, a ne avione.

12:09

17.12.2024.

476 d

Izdvajamo

NBA

Zašto je Luka Dončić otišao baš u Španiju?

Košarkaš LA Lejkersa Luka Dončić otputovao je u Španiju kako bi se podvrgao naprednim regenerativnim injekcionim terapijama, poput matičnih ćelija i PRP tretmana, koji su tamo manje regulisani, s ciljem da ubrza oporavak od povrede zadnje lože.

12:48

7.4.2026.

4 h

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu