Xbox bi mogao poslužiti kao portal ka virtuelnim svetovima

Ambicije Microsofta na polju metaverzuma idu značajno dalje od funkcija za Teams ili Windows.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2021.

12:47

Xbox bi mogao poslužiti kao portal ka virtuelnim svetovima
Foto: EPA, JASON SZENES

Izvršni direktor Microsofta Satja Nadela je istakao da kompanija apsolutno planira da kreira gejming metaverzum, koji će imati kompletno 3D svetove i koristio bi se preko Xbox konzola.

Nisu ponuđeni dodatni detalji, tako da ne znamo kada će ovo biti implementirano, koji softver će biti uključen, ali znamo da je u pripremi.

Ostaje da se vidi kako će pomenuto gejming "metaverse" iskustvo izgledati. Nadela ističe da igre, kao što su Halo, Minecraft ili Flight Simulator, već sada predstavljaju pojednistavljeni 2D metaverzum.

Microsoft je ranije eksperimentisao sa projektima koji se mogu okarakterisati kao metaverse, a među njima je Minecraft za HoloLens ili Minecraft Earth.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: