Vaš ljubavni život pokretaće veštačka inteligencija

U izjavi za štampu, koju je napisao ChatGPT, Match Group je podelila prve korake plana za vaš ljubavni život pokretan veštačkom inteligencijom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 23.02.2024.

14:45

Vaš ljubavni život pokretaće veštačka inteligencija
Foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

Match Group, međunarodni konglomerat koji poseduje Tinder, Hinge, OkCupid i gotovo svaku drugu popularnu aplikaciju za upoznavanje, upravo je sklopio veliko partnerstvo s OpenAI-jem. Kompanija je podelila samo nekoliko nejasnih detalja, rekavši da će AI pomoći zaposlenima u 'radnim zadacima'. Match Group kaže da planira da doda veštačku inteligenciju u 'doslovno sve' u svojim aplikacijama.

Kompanija je proslavila svoje novo partnerstvo saopštenjem za medije koje je napisao ChatGPT, a uredio tim za korporativne komunikacije Match Groupa (što znači da ga je napisao tim za komunikacije Match Groupa). Uključuje citate koje je navodno napisao sam AI, u stilu 'ličnih stavova' o korporativnoj strategiji. "Oduševljen sam što se Match Group spojio sa mnom", rekao je ChatGPT. "Zajedno ne samo da probijamo led; rastapamo ga i preoblikujemo način na koji se posao obavlja".

Ugovor uključuje 1000 ChatGPT Enterprise licenci kupljenih za neobjavljenu sumu. Kompanija kaže da planira da koristi AI za komunikaciju, kodiranje, dizajn, analizu, izradu šablona i eliminaciju drugih repetitivnih zadataka, izveštava Gizmodo.

Glavni tehnološki direktor Match Groupa Vil Vu rekao je da je korišćenje veštačke inteligencije 'kao dodavanje prstohvata magije u naše dnevne zadatke". Vu obećava da će to biti 'potpuna revolucija kulture rada'. Manje je jasno što to znači za stotine miliona korisnika Match Groupa. Međutim, Match Group je eksplicitno rekao da misli da će biti dobro za njihovo poslovanje i svet ako se gotovo svaki deo interakcije njihovih korisnika oblikuje i filtrira kroz algoritamsko sočivo veštačke inteligencije. Baš dobro.

"Verujem da je veštačka inteligencija bitna za budućnost Match Groupa i našeg poslovanja", rekao je glavni izvršni direktor Match Groupa Bernard Kim tokom razgovora o prihodima u januaru. "Zamišljam da se veštačka inteligencija oseti kroz čitavo iskustvo, utičući na sve, od kreiranja profila preko spajanja do povezivanja za sastanke. Bukvalno sve".

Do sada, 'bukvalno sve' uključuje iznenađujuće tolerantnu politiku prema ljudima koji uključuju AI u svoje profile za upoznavanje i dopuštaju da bude 'bez kontrole'. Naime početkom februara Gizmodo je objavio da je muškarac koristio ChatGPT za razgovor s 5000 žena na Tinderu.

Ovo, navodno, ne krši politike Match Groupa, pa ni njihovo AI pravilo broj jedan: promociju autentičnosti. U to vreme je predstavnik kompanije rekao za Gizmodo da "Tinder i Match Group veruju da je AI odličan alat za koji vjerujemo da će sastanke učiniti boljim".

Match Group želi da istražuje kreiranje sopstvenih AI alata koji bi mogli da obavljaju zadatke poput pokretanja razgovora ili predlaganja ideja za sastanke. To znači da bi se sledeći put kad budete razgovarali s nekim u aplikaciji za upoznavanje mogli zapitati da li flertujete sa četbotom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

16 h

Podeli: