Samsung "pecka" ljute Apple korisnike: "Uz naš telefon dobijate punjač"

Nova iPhone 12 serija izazvala je pomešana osećanja, kako kod tradicionalnih Apple korisnika, tako i u opštoj tehnološkoj javnosti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: GettyImages/Carl Court
Foto: GettyImages/Carl Court

Predstavljeni svi iPhone 12 modeli: Tu su i cene, ali ne i punjač


Novi iPhone 12 je stigao: Sve najvažnije što morate da znate


iPhone veliki i mali [podcast]


Šta sve možete za isti novac: iPhone 12 ili nešto drugo?

Uz dosta dobrih stvari koje smo mogli da vidimo, možda i najviše kontroverzi je izazvala činjenica da u pakovanju, uz novi iPhone 12, ne dolazi adapter (odnosno, punjač).

Apple je ovu odluku opravdao time što se, navodno, ovako bolje čuva životna sredina. Štaviše, tokom prezentacije, naglasili su da će efekat ovog izbacivanja punjača iz pakovanja biti isti kao da se iz upotrebe izbacilo 450.000 automobila u jednoj godini.

Ovakvu situaciju, iskoristio je jedan od najvećih rivala - Samsung. Južnokorejskoj kompaniji "peckanje" giganta iz Kupertina nije strano, pa tako već godinama objavljuju spotove čija su tema redovi za novi iPhone i slično, piše News 18.

Sada su na Facebook stranici objavili fotografiju punjača i napisali: "Vaš novi Galaxy pruža sve što vam je potrebno. Od osnovnih stvari kao što je punjač, pa do vrhunske baterije, kamere, performansi i 120Hz ekrana".

U poslednjem delu objave je još jedna "pecka", jer nova iPhone 12 serija nema osvežavanje ekrana od 120Hz ni na jednom modelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.