PS5 najbrže prodavana konzola u istoriji Sonija - već prodato 10 miliona primeraka

Kompanija je otkrila da je prodala 10 miliona PS5 konzola do 18. jula, osam meseci nakon premijere 12. novembra. Na taj način, PS5 je postala najbrže prodavana konzola do sada, nadmašujući prodajne brojke PS4 za skoro mesec dana. Sony smatra da to nikako nije mali podvig imajući u vidu pandemiju i stalne nestašice čipova, koju su navodno sputavale i prodaju konzola.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Četvrtak, 29.07.2021.

12:21

PS5 najbrže prodavana konzola u istoriji Sonija - već prodato 10 miliona primeraka
Foto: Hopix Art / Shutterstock.com

"Prerano je reći" na kojim tržištima najbolje ide prodaja, s obzirom na široku potražnju, rekao je Šef PlayStation-a Džim Rajan u intervjuu za GamesIndustry.biz, ali je istakao da je kinesko tržište prijatno iznenađenje. Kompanija je rasprodala zalihe sa početka proizvodnje PS5 kako je rekao, "vrlo, vrlo brzo", uprkos lokalnom tržištu fokusiranom na mobilne igre i poslovne modele igara koje su besplatne za igru.

Ipak, čak i ako bi Sony uspeo brzo da prevaziđe nestašicu hardvera, i dalje postoji nedostatak ekskluzivnih naslova za PS5 izvan Ratchet & Clanka: Rift Apart i Returnnal, piše Engedget.

Najveće igre imaju tendenciju da budu poboljšane verzije igara koje su dostupne za PS4, poput Spider-Man-a: Milesa Moralesa, pa čak i nadolazeći blockbusteri poput Horizon Forbidden West-a će imati PS4 izdanja. Iako se čini da je potražnja još uvek velika, možda neće biti mnogo dodatnog podsticaja za kupovinu PS5 dok Gran Turismo 7 i drugi ekskluzivni naslovi ne izađu na tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: